Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:03 | 16/03/2017

Προβληματισμό προκαλούν στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες τα δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που έφθασαν σε Βερολίνο και Παρίσι, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ, αντίστοιχα. 

Στην πρώτη περίπτωση, όπου το δέμα εντοπίστηκε έγκαιρα και δεν εξερράγη, την ευθύνη ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, με τις αστυνομικές αρχές (κυρίως) σε Γαλλία και (κατόπιν) σε Ελλάδα να περιμένουν τώρα την ανάληψη ευθύνης για το δέμα που εστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ, στην παριζιάνικη Λεωφόρο Ιένας, παρόλο που το πακέτο και στην περίπτωση του ΔΝΤ εστάλη κι αυτό από ελληνικό έδαφος. 

Τα βλέμματα των αρχών στρέφονται πλέον στο ενδεχόμενο να έχουν φύγει κι άλλα τρομο-πακέτα ανά την Γηραιά Ηπειρο με παραλήπτες σημαίνοντα πρόσωπα ή και ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές που ενδεχομένως είναι "τρομοδέματα" με αποστολείς έλληνες πολιτικούς και παραλήπτες ευρωπαίους αξιωματούχους και φορείς της ΕΕ. Σε αυτή τη φάση προσπαθούν να διασταυρώσουν στοιχεία, εντοπίζοντας τις έρευνές τους σε ένα χρονικό διάστημα γύρω από τις 14 Μαρτίου (ημέρα αποστολής των δύο δεμάτων σε Βερολίνο και Αθήνα)

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν διεξοδικά το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τα δέματα ελέγχονται και στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι και στο αεροδρόμιο. Στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα ειδικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και αποκτήθηκαν μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να κρατούν στην μνήμη όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο φάκελος για τον κ. Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ.

Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχουν σταλεί τα δυο δέματα, ώστε να αναζητηθεί οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον αποστολέα.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές "ξεψαχνίζουν" κάθε πτυχή της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιοποιούσε το «Σχέδιο Νέμεσις» που έθετε σε εφαρμογή σε δυο πράξεις: Αρχικά με την επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (Νέμεσις Πράξη 1) στις 12 Οκτωβρίου 2016 και στη συνέχεια με το παγιδευμένο δέμα που έστειλε στο Βερολίνο στις 15 Μαρτίου (Νέμεσις Πράξη 2). 

Oι φωτογραφίες και τα πακέτα με εκρηκτικά 

Δυο φωτογραφίες από το γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι όπου το πρωί της Πέμπτης εξερράγη πακέτο - βόμβα οδήγησαν στον εντοπισμό της προέλευσης του δέματος. 

Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας διοικητικής υπαλλήλου του ΔΝΤ, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Στη μια φωτογραφία φαίνονται σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης και μια μικρή αναστάτωση. Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνονται κομμάτια του χάρτινου φακέλου, από την σύνθεση των οποίων προκύπτει ότι στην θέση του αποστολέα είχε γράφει το όνομα του Βασίλη Κικίλια και ως ταχυδρομική διεύθυνση η οδός Ακαδημίας στην οποία παλαιότερα ο βουλευτής της ΝΔ διατηρούσε πολιτικό γραφείο. 

Μέρκελ, "Καβαλιέρε" και Σαρκοζί οι πρώτοι στόχοι

Οι εξελίξεις φέρνουν στο νου των αρχών μνήμες από τον Νοέμβριο του 2010, όταν 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει ειδική μνεία στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

Επρεπε να φτάσουμε όμως μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να γίνουν τα "αποκαλυπτήρια" του Σχεδίου Νέμεσις της οργάνωσης, όταν η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην είσοδο του σπιτιού της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στις 12 Οκτωβρίου 2016. 

Με κείμενό τους στο Indymedia οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν πως δικά τους μέλη τοποθέτησαν τη βόμβα, προλειαίνοντας το έδαφος για την εφαρμογή του σχεδίου «Νέμεσις» σε δυο πράξεις, αρχής γενομένης από το χτύπημα στο σπίτι της Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην προκήρυξη που ακολούθησε, οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν τους βασικούς λόγους για τους οποίους τοποθέτησαν βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως.

Η προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς για τη βόμβα στο σπίτι της Τσατάνη:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί.

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.
Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια.

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I."

Δια του λόγου το αληθές, λίγες ημέρες μετά αναρτήθηκε η αναλυτική τους πρόταση για το Σχέδιο, το οποίο, όπως λένε, περιλαμβάνει τρομοκρατικά χτυπήματα σε πρόσωπα της εξουσίας και μάλιστα στα ίδια τους τα σπίτια.

«Γνωρίζουμε πως “ουδείς αναντικατάστατος” για την εξουσία, όμως ξέρουμε πως χτυπώντας προσωπικά έναν από αυτούς, φοβίζεις εκατό. Δημιουργούμε μία παρακαταθήκη φόβου για τους ομοίους του και όποιον τον αντικαταστήσει. Είναι το δικό μας ελάχιστο αντίβαρο στην ισορροπία του τρόμου που διευθύνει ο εχθρός. Στην ισορροπία του τρόμου των εργατικών δολοφονιών από τα αφεντικά, των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων από τους μπάτσους, των χιλιάδων χρόνων φυλακής από τους δικαστές, των ψεμάτων από τους δημοσιογράφους, των νόμων και των διαταγών από τους πολιτικούς. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο εχθρός έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Χτυπώντας τους αποδεικνύουμε ότι τα πρόσωπα της εξουσίας δεν είναι άτρωτα. Παράλληλα, δεν εγκαταλείπουμε την αναρχική επίθεση στην τύχη μιας περιστασιακής σύγκρουσης με τους μπάτσους.
 
Αντίθετα, μονιμοποιούμε την επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, ανακαλύπτωντας τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις διαταγές και τις αποφάσεις που κυβερνούν την ύπαρξή μας, μελετώντας τις κινήσεις και τις διαδρομές τους και οργανώνοντας τους δικούς μας πυρήνες επίθεσης που ορίζουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις της εξουσίας. Δεν περιμένουμε ένα κοινωνικό βραχυκύκλωμα, που θα οδηγήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι μέσα από τη δράση μας ο επιταχυντής της ιστορίας, δημιουργώντας το δίλημμα «ή με την εξουσία ή με την ελευθερία». Έτσι δημιουργούμε τόπους και εποχές, που η ιστορία δεν συμβαίνει, αλλά γράφεται από το χέρι μας. Το αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι ένας τρόπος να κοιτάς κατάματα τη ζωή σε πρώτο πρόσωπο για να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό συλλογικό “εμείς”. Είναι η οικοδόμηση μιας αναρχικής διαδικασίας απελευθέρωσης με θάρρος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Οι ενέργειές μας δεν αποτιμώνται μόνο σε σχέση με το πλήγμα που καταφέρνουν στον εχθρό αλλά και βάσει της δυνατότητάς τους να αλλάζουν τη ζωή και σε εμάς τους ίδιους.
 
Το Σχέδιο Νέμεσις είναι μια διεθνής πρόταση να φτιάξουμε μια λίστα με τα ονόματα των προσώπων της εξουσίας και να τα χτυπήσουμε στα ασφαλή μετόπισθεν που νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους... να τους χτυπήσουμε στα ίδια τους τα σπίτια.

Η έκρηξη της βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη ήταν το πρώτο χτύπημα, η πρώτη πράξη του Σχεδίου Νέμεσις. Μοιραζόμαστε το σχέδιο με όλους τους πυρήνες της FAI-IRF και των αναρχικών της πράξης σε όλο τον κόσμο, θέλοντας να ανοίξουμε έναν διάλογο για τη διάχυση του αναρχικού αγώνα. Και γνωρίζουμε πως ο καλύτερος διάλογος για μια αξιολόγηση μιας δράσης δεν μπορεί παρά να γίνει μέσω μιας νέας δράσης...
 
Το Σχέδιο Νέμεσις είναι ένας χαιρετισμός στους αιχμάλωτους συντρόφους που κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και λείπουν από δίπλα μας. Αφιερώνεται ξεχωριστά στα μέλη της Σ.Π.Φ. Οικονομίδου Όλγα, Πολύδωρο Γιώργο, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο, στην αναρχική συντρόφισσα Σπυροπούλου Αγγελική και στους ιταλούς συντρόφους της FAI Alfredo Cospito και Nicola Gai".
 

Πραξη Δεύτερη

Η οργάνωση δεν έμεινε ανενεργή από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα: Απεναντίας, προετοίμαζε το επόμενο χτύπημα της, που θα ήταν ακόμη πιο μεγαλεπήβολο.

Ετσι, όταν το πρωί της Τετάρτης έφτασε στο γερμανικό υπουργείο εξωτερικών στο Βερολίνο ένα πακέτο που περιείχε 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και είχε κάποιον μηχανισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη και παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κανείς δεν υποπτεύθηκε τους Πυρήνες.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου, που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. 

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε πρίν από λίγη ώρα στον ιστότοπο indymedia.org, αναφέρεται:  

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2] 

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ. 

...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. 

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. 

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. 

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. 

Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. 

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης. 

Έχουμε ακόμα την οργή... 

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα. 

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις. 

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι... 

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης. 

Τίποτα δεν τελείωσε

Όλα συνεχίζονται 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I."

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis