Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 17/05/2022

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Μικρών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών του Πενταγώνου ολοκλήρωσε τις δοκιμές μιας τεχνολογίας μικροκυμάτων υψηλής ισχύος που ονομάζεται «The Epirus system» και έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει πολλά drones ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Defense News».

Τον Φεβρουάριο, η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, παρουσίασε το πρώτο φορητό όπλο μικροκυμάτων, το Leonidas Pod, το οποίο μεταφέρεται πάνω σε drone και παράγει μια δέσμη μικροκυμάτων, η οποία μπορεί να καταρρίψει άλλα drones και να εξουδετερώσει άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, υποχρεώνοντας τις να πέσουν από τον ουρανό.

«Εξετάσαμε την εμβέλεια για την εμπλοκή των στόχων που εισέρχονταν και τον χρόνο που χρειαζόταν το όπλο μικροκυμάτων είτε για να αποτρέψει είτε για να καταρρίψει τον στόχο», δήλωσε o Μάικλ ΝτιΤζενάρο, επικεφαλής της ομάδας δοκιμών.

Ο ΝτιΤζενάρο πρόσθεσε ότι το σύστημα Epirus μπόρεσε να καταρρίψει τους στόχους με επιτυχία και προβλέπει ότι στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Η απειλή των σμηνών μη επανδρωμένων αεροσκαφών αυξάνεται και το Πεντάγωνο θέλει να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Το Πεντάγωνο έλαβε συνολικά 25 προτάσεις και αξιολόγησε τις προτεινόμενες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μικρά μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών.

«Κάθε μία από αυτές τις προτάσεις που λάβαμε περιλάμβανε ένα πλήθος διαφορετικών παραγόντων για την ανίχνευση, την αναγνώριση, τον εντοπισμό και την κατάρριψη των drones. Δοκιμάσαμε κάθε έναν από αυτούς μεμονωμένα και ως σύστημα, με αποκορύφωμα το σενάριο “υπεράσπιση της βάσης εμπροσθοπορείας», δήλωσε ο ΝτιΤζενάρο.

Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή σημαντικών δεδομένων, τα οποία θα κοινοποιηθούν αργότερα στο Υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: Defense News, ΑΠΕ-ΜΠΕ , ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis