Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ναρκωτικα
15:00 | 01/06/2022

Eνα μικρό μόλις μέρος μιας μεγαλύτερης παρτίδας κοκαΐνης, που μπορεί να φτάνει και τον μισό τόνο, αποτελούν, κατά πληροφορίες, τα 57 κιλά που κατασχέθηκαν το Σάββατο στο Λουτράκι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και τη συνδρομή του ΣΔΟΕ.

Ποσότητες από το ίδιο φορτίο, εξάλλου, έχουν αρχίσει να κατάσχονται στην Ελλάδα ήδη από τις αρχές Μαρτίου, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια. Εκτιμάται ότι το συνολικό φορτίο έφτασε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ. Εκτοτε, οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και κυρίως η ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποδυθεί σε αγώνα για τον εντοπισμό και την κατάσχεση των δεκάδων κιλών κοκαΐνης, που πιθανολογείται ότι έχουν διαχυθεί στην εγχώρια και όχι μόνον αγορά.

Διαβάστε επίσης

Η πιο πρόσφατη κατάσχεση έγινε το Σάββατο στο Λουτράκι. Αστυνομικοί συνέλαβαν 45χρονο Βρετανό, ο οποίος στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει έκρυβε 49 πακέτα με συνολικά 57 κιλά κοκαΐνης. Κάθε πακέτο είχε ως λογότυπο τον αριθμό «23» σε μπλε και κίτρινο χρώμα, που παραπέμπει στη φανέλα του διάσημου μπασκετμπολίστα του NBA Λεμπρόν Τζέιμς. Ο 45χρονος Αγγλος ήρθε στην Ελλάδα από τη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου ζει μόνιμα, την 26η Μαΐου, προκειμένου, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, να αναλάβει τη διαχείριση των ναρκωτικών. Μέχρι πριν από τη σύλληψή του ήταν άγνωστος στις ελληνικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών.

Σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα, τα στελέχη της Δίωξης είχαν κατάσχει ένα κιλό από την ίδια παρτίδα κοκαΐνης στη Ζάκυνθο. Τα ναρκωτικά είχαν σταλεί με ΚΤΕΛ στο νησί. Συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, 37 ετών, Αλβανός, όχι όμως και ο αποστολέας του φορτίου, για τον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται.

Ενα μήνα αργότερα, και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών είχαν συλλάβει σε Αθήνα, Ζωγράφου και Βουλιαγμένη τέσσερα άτομα, τρεις Αλβανούς και έναν Ελληνα, για κατοχή 10 κιλών κοκαΐνης. Τα τέσσερα από τα δέκα πακέτα που βρέθηκαν τότε είχαν το ίδιο λογότυπο, που παραπέμπει στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ NBA. Καθόλου τυχαία, την ίδια εκείνη περίοδο τα στελέχη της Δίωξης προχώρησαν σε έλεγχο 280 κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Αφορμή είχαν υπάρξει αφενός οι κατασχέσεις σε Ζάκυνθο και Αθήνα, και αφετέρου οι ψίθυροι που έφτασαν στ’ αυτιά τους για διακίνηση μέσω του Πειραιά συνολικά 500 κιλών κοκαΐνης.

Ο έλεγχος διήρκεσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες, δίχως, πάντως, να καρποφορήσει. Αντιθέτως, ένα μεγάλο φορτίο κοκαΐνης από το Εκουαδόρ κατασχέθηκε τον Φεβρουάριο σε αποθήκη φρούτων στη Βέροια και ακόμη 654 κιλά, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στα τέλη Απριλίου στο ιταλικό λιμάνι Τζόια Τάουρο της Ιταλίας.

Γιάννης Σουλιώτης

kathimerini.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis