Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 13/06/2016

Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους και την σημασία ενός τέτοιου γεγονότος που θα στρέψει τα βλέμματα από όλο τον πλανήτη στην  χώρα μας , μέσα από την παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων και ανταποκριτών  από όλο τον κόσμο.

Η σύνοδος αυτή θα διεξαχθεί κυριολεκτικά ¨στο μάτι του κυκλώνα ¨ , γεωπολιτικών , γεωστρατηγικών , συγκρουσιακών , μεταναστευτικών , τρομοκρατικών , κ.α  καταστάσεων και πεδίων .

Όλοι διαπιστώνουμε ότι ένα τέτοιο γεγονός απαιτεί τον επιτελικό σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και τάξης που απαιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 .

Η Ελληνική Αστυνομία  ( τότε ) ίδρυσε μια ειδική αυτοτελή Υπηρεσία, που υπαγόταν απευθείας στον Αρχηγό της, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.).

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης , κατά την γνώμη μας  … και συγκεκριμένα .

1-Όλος ο σχετικός σχεδιασμός ( που πρέπει ήδη να έχει εκπονήσει και θέσει σε εφαρμογή ) να λειτουργήσει ¨άτυπα ¨ως Αστυνομική Υποδιεύθυνση.

2- Το συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων που θα προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια της Πανορθόδοξης Σύνοδου στην Κρήτη , να έχει προσωπικά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης.

3- Τη μέριμνα για την επιχειρησιακή εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας να έχει κατάλληλος ανώτερος ή ανώτατος αξιωματικός που θα τεθεί επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης αυτής .

4-Να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ( ήδη έχουν αποσταλεί Μαγνητικές Πύλες -  με ισχυρό αναλογικό και ψηφιακό κύκλωμα εξάλειψης παρεμβολών για την αποφυγή λανθασμένων συναγερμών (;)

Είμαστε σίγουροι ότι η ΕΛ.ΑΣ , για άλλη μια φορά θα δώσει ένα παγκόσμιο μήνυμα ασφάλειας  προς όφελος όλων και θα παραδώσει μαθήματα τάξης και ασφάλειας.

Υγ. Τα ανωτέρω συνιστούν  μια προσπάθειά μας να δώσουμε  μεγαλύτερη έμφαση ( στα θέματα ασφάλειας )  στο θέμα αυτό ,που έως τώρα έχει υποτιμηθεί .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis