Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κρεμλίνο
22:44 | 18/10/2022

Η μερική επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία δεν έχει ολοκληρωθεί «προς το παρόν», παρότι πολλές περιοχές έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμη προεδρικό διάταγμα» που να θέτει τέλος στην επιστράτευση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την επομένη της ανακοίνωσης του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, για το κλείσιμο των στρατολογικών γραφείων στη ρωσική πρωτεύουσα, που ήταν ανοικτά σχεδόν για έναν μήνα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είχε πει πως η ρωσική πρωτεύουσα στρατολόγησε το ποσοστό των ανδρών που της αναλογούσε για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και είχε ωθήσει δεκάδες χιλιάδες Ρώσους να φύγουν από τη χώρα προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευσή τους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει πω προβλέπει το τέλος αυτού του κύματος της επιστράτευσης «σε δύο εβδομάδες», παραδεχόμενος ότι η τελευταία είχε αστοχίες.

Σήμερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως πολλές περιοχές έχουν τελειώσει τη διαδικασία της στρατολόγησης, χωρίς ωστόσο να πει ποιες.

«Το υπουργείο Άμυνας είχε ορίσει ποσοστώσεις για κάθε περιοχή. Ορισμένες λένε πως έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους, υποσχόμενος επίσης πως οι ρωσικές αρχές δεν θα στρατολογήσουν περισσότερους από τον αριθμό των 300.000 εφέδρων που είχαν κληθεί να παρουσιαστούν για να πολεμήσουν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis