Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 18/12/2021
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε περισσότερα από 139 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις μέσω του Προγράμματος Προσλήψεων αστυνομικών (CHP) του Office of Community Oriented Policing Services (COPS Office) του υπουργείου. Σύμφωνα με αυτό, παρέχεται άμεση χρηματοδότηση σε 183 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας σε αυτές τις υπηρεσίες να προσλάβουν 1.066 επιπλέον αστυνομικούς πλήρους απασχόλησης.
 
«Είμαστε δεσμευμένοι να παρέχουμε στα αστυνομικά τμήματα τους πόρους που απαιτούνται για να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της ασφάλειας της κοινότητας, αλλά και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης της κοινότητας», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick B. Garland. «Οι επιχορηγήσεις που ανακοινώνουμε σήμερα θα επιτρέψουν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα να προσλάβουν περισσότερους από 1.000 επιπλέον αστυνομικούς για να υποστηρίξουν ζωτικής σημασίας προγράμματα αστυνόμευσης».
 
Το πρόγραμμα πρόσληψης αστυνομικών είναι ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη μείωση της εγκληματικότητας και στην προώθηση της δημόσιας ασφάλειας μέσω της κοινοτικής αστυνόμευσης. Το CHP παρέχει κεφάλαια απευθείας στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να προσλάβουν νέους ή να επαναπροσλάβουν αστυνομικούς, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα κοινοτικής αστυνόμευσης και τις προσπάθειες πρόληψης του εγκλήματος. Από τις 183 υπηρεσίες που χρηματοδοτήθηκανσήμερα, περίπου οι μισές θα χρησιμοποιήσουν το κεφάλαιο για την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των κοινοτήτων. 41 υπηρεσίες θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ένοπλης βίας, 21 θα επικεντρωθούν σε άλλους τομείς βίας και 19 θα εστιάσουν στην καταπολέμηση του εγχώριου εξτρεμισμού.
 
Από τη δημιουργία του το 1994, το CHP έχει επενδύσει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της κοινοτικής αστυνόμευσης. 
 
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το CHP, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://cops.usdoj.gov/chp-award. 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis