Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 04/01/2015

 

Ο στρατός του Λιβάνου βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αποτρέψει το Ισλαμικό Κράτος από πιθανή κατάληψη χωριών του Λιβάνου στην περιοχή του όρους Καλαμούν.
 
Ο στρατηγός Αμπάς Ιμπραχίμ μιλώντας στο Reuters είπε ότι ο στρατός του Λιβάνου βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή και είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τους τζιχαντιστές έτσι κι εάν αποπειραθούν να καταλάβουν λιβανέζικο έδαφος.
 
Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα, το συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, επιτέθηκαν τον Αύγουστο στην πόλη Αρσάλ στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας και αποχώρησαν μετά από πενθήμερη μάχη, παίρνοντας μαζί τους ομήρους – αιχμαλώτους Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς, τους οποίους ακόμα κρατούν και κάποιους έχουν εκτελέσει. Επίσης, πυρήνες από το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσαν μάχες στην Τρίπολη του Λιβάνου.
 
Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος ενισχύει τις δυνάμεις του στην περιοχή του Καλαμούν. Ο στρατηγός Αμπάς Ιμπραχίμ θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό του λιβανέζικα χωριά της περιοχής για να τα χρησιμοποιεί ως βάσεις στις επιχειρήσεις του στη Συρία.
 
Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του όρους Καλαμούν υπολογίζονται στους 1.000 ένοπλους.
 
Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis