Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 27/08/2022

Ειδυλλιακό το περιβάλλον στην Άρβη, όπου συνεχίστηκαν από την Τροχαία Ηρακλείου, τα βιωματικά παιχνίδια της δράσης "Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor"

Ακούραστα συνεχίζουν τα κλιμάκια της Τροχαίας Ηρακλείου να "σαρώνουν" όλο τον νομό, προκειμένου να προσφέρουν την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στα βιωματικά παιχνίδια της δράσης "Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor" .

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή βρέθηκαν στην Άρβη του Δήμου Βιάννου και η ανταπόκριση στα μαθήματα και παιχνίδια οδικής ασφάλειας ήταν για μια ακόμα φορά μεγάλη. 

5555

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης:

"Είναι μεγάλη χαρά για το Δήμο μας, ότι η Τροχαία Ηρακλείου μας σκέφτεται τα τελευταία τρία χρόνια και μας συμπεριλαμβάνει σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιεί με θέμα την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Μετά την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Έμπαρο το 2020, σειρά είχε η Άρβη, με μία πρωτόγνωρη αλλά και πρωτότυπη βιωματική δράση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Με δύο διαφορετικά project, που έχει επιμεληθεί η Τροχαία Ηρακλείου, με τίτλους  : “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor” και “Τηλεquiz οδικής ασφάλειας”, μικροί και μεγάλοι ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν ευχάριστα το απόγευμα της Παρασκευής 26ης Αυγούστου. Συνδυάζοντας το παιγνίδι με τη γνώση,  τα δε παιδιά ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν βασικές αρχές που πρέπει να τηρούν στη ζωή τους είτε κυκλοφορώντας στο δρόμο ως πεζοί, είτε επιβαίνοντας σε κάποιο όχημα, οι δε μεγαλύτεροι, έφηβοι και ενήλικες δοκίμασαν τις γνώσεις τους πάνω στους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς που οφείλαμε όλοι μας με ευλάβεια να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας, για την προφύλαξη της σωματικής μας ακεραιότητας, των μελών της οικογένειάς μας αλλά και των υπόλοιπων συμπολιτών μας που κυκλοφορούν μαζί με εμάς στο ίδιο οδικό περιβάλλον.

655

Εντύπωση προκάλεσε στο κοινό ακόμα και οι εύστοχες ερωτήσεις που τέθηκαν στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε για να πεισθούμε για ποιους λόγους πρέπει να φοράμε τις ζώνες ασφαλείας σε όλες τις θέσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τον κίνδυνο που ελλοχεύει όταν δεν φοράμε προστατευτικό κράνος στη μηχανή προβάλλοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, γιατί πρέπει να αποφεύγουμε την οδήγηση ακόμα κι εάν έχουμε καταναλώσει έστω και μία μικρή ποσότητα αλκοόλ και αισθανόμαστε ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε το όχημα μας με ασφάλεια κλπ. Ποιος για παράδειγμα θα μπορούσε να σκεφτεί ότι καταναλώνοντας έστω μόλις δύο ποτά, κι ενώ αισθανόμαστε καλά να οδηγήσουμε, αυτό που μας συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η μείωση των αντανακλαστικών μας και η καθυστέρηση στην τροχοπέδηση του οχήματος π.χ. κατά 1 δευτερόλεπτο. Κι όμως, όπως μάθαμε εχθές, η καθυστέρηση της πίεσης του φρένου κατά ένα δευτερόλεπτο, όταν το αυτοκίνητό μας κινείται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, αυξάνει την απόσταση στην οποία θα ακινητοποιηθεί το όχημά μας κατά 15 μέτρα, μία απόσταση αρκετά μεγάλη μέσα στην οποία μπορεί να βρίσκεται ένα πεζός ή κάποιο άλλο όχημα. Γι αυτό πολύ σωστά ετέθηκε, όταν θα βγούμε να διασκεδάσουμε, ένας από την παρέα να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ, ο οποίος θα μας επιστρέψει πίσω στα σπίτια μας με ασφάλεια.

 

Ευχάριστη έκπληξη ακόμα αποτέλεσε το γεγονός ότι τις δύο πρώτες θέσεις στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας κατέλαβαν δύο έφηβοι, ο Σταύρος Αντωνάκης και ο Λεντιάν Χιούσα, οι οποίοι σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από το διοικητή της τροχαίας, μας γνώρισαν ότι δεν είναι κάτοχοι διπλώματος.

443

Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της συγκεκριμένης δράσης της Τροχαίας Ηρακλείου, να δημιουργήσει μία νέα γενιά οδηγών με ενσυναίσθηση, με σωστή κυκλοφοριακή κουλτούρα και πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο στο πεδίο της οδικής ασφάλειας, πολύ καλύτερη από τη δική μας σημερινή γενιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από τέτοιου είδους δράσεις θα μειωθούν στο μέλλον τα τροχαία ατυχήματα και οι τραυματισμοί.

Γι΄ αυτό και μόνο το λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στο διοικητή της τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιο Καρακούδη όσο και σε όλη την ομάδα του, οι οποίοι έχουν “σκαρφιστεί” αυτόν τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο για να καταπολεμήσουν το τροχαίο ατύχημα".

Το ηλιοβασίλεμα και η μαντινάδα του Διοικητή

3322

Πέρα από την ικανοποίηση για την αποδοχή που έχει το αυτό το πρόγραμμα "ζωής'", ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, θέλησε να αποτυπώσει και σε μια μαντινάδα τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσαν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Άρβης, την ώρα μάλιστα που έδυε ο ήλιος. 

"Στα χρώματα του δειλινού
ξεπρόβαλε η αχτίδα
στης νιότης τ ανεβόλεμα
με φόντο την ελπίδα"

8776

Επόμενος σταθμός για την Τροχαία Ηρακλείου και τον "κ. ΚΟΚ" η Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, όπου θα βρεθούν την Δευτέρα, 29 Αυγούστου, για την δράση που επρόκειτο να γινει την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λογω βροχης. 

5544
ρρρ

554322

9888

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis