Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:29 | 12/09/2022

Στο πλαίσιο της παρουσίασης περιπολικών από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Chevrolet παρουσιάζει τη δική της πρόταση για το ηλεκτρικό Blazer που από το 2024 θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της αστυνομίας.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο έχουν από καιρό μοντέλα στους στόλους τους που λειτουργούν με ρεύμα αντί για κάποιο υγρό καύσιμο.

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ η Ford παρουσίασε πρόσφατα το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning σε μια έκδοση Pro-SSV (Special Service Vehicle) και τώρα, η ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα Chevrolet, ανακοινώνει τη δική της αντίστοιχη πρόταση, το νέο ηλεκτρικό Blazer, σε έκδοση PPV (Police Pursuit Vehicle) για το 2024.

Για να εγκριθεί ως τέτοιο όχημα, απαιτείται κάποιος ειδικός εξοπλισμός και το Chevrolet Blazer PPV τον διαθέτει. Διακρίνεται ένας τεράστιος μπροστινός προφυλακτήρας και ενισχυμένο αμάξωμα στο κάτω μέρος του, ελαστικά σε ατσάλινους τροχούς ειδικά σχεδιασμένους, ενώ πίσω έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.


Μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με κοτσαδόρο για ρυμουλκούμενο για να χωράει σχάρες ποδηλάτων ή τρέιλερ με ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, ενώ υπάρχει και μια σειρά από επιλογές φωτιστικών σωμάτων για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, το περιπολικό Blazer διαθέτει μεγαλύτερα εμπρός καθίσματα για να επιτρέπει στους αστυνομικούς με τον εξοπλισμό τους όπως όπλα, ραδιόφωνα και αλεξίσφαιρα γιλέκα να κάθονται άνετα αλλά και μπαινοβγαίνουν στο αυτοκίνητο εύκολα.

 

Τα κουμπιά στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών μπορούν να επαναπρογραμματιστούν, ενώ αντί για κλασικό εσωτερικό καθρέφτη, η Chevrolet εξοπλίζει το Blazer PPV με μια μεγάλη οθόνη στην οποία προβάλλονται οι εικόνες από την κάμερα μια και η ορατότητα προς τα πίσω εμποδίζεται από χωρίσματα που έχουν τα περιπολικά για να κρατούν απομονωμένους τους… πίσω επιβάτες. Στο πάτωμα, το περιπολικό -ως είθισται έχει επένδυση βινυλίου για να καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα.

Προκειμένου να είστε καλά προετοιμασμένοι για πιθανές καταδιώξεις, η έκδοση PPV βασίζεται στο Blazer SS που είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου από την άποψη των επιδόσεων. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο έχει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και η συνδυαστική ισχύς του είναι 560 ίπποι και 878 Nm ροής.

Η πολιτική έκδοση για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 4,0 δευτερόλεπτα αλλά το περιπολικό θα χρειάζεται λίγο παραπάνω, μια και θα είναι αρκετά βαρύτερο λόγω των ενισχύσεων αλλά και του πρόσθετου εξοπλισμού.

Η μπαταρία μόνο, ζυγίζει 544 κιλά και είναι εγκατεστημένη στην πλατφόρμα Ultium. Περισσότερες λεπτομέρειες και ακριβή στοιχεία για το περιπολικό, η Chevrolet αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα κάπου στα μέσα του 2023, ενώ τα πρώτα Blazer PPV θα τεθούν στην υπηρεσία του νόμου της Βορείου Αμερικής μέσα στο 2024.

Φυσικά το συγκεκριμένο περιπολικό θα μπορεί να παραγγελθεί και από τις Ευρωπαϊκές αστυνομίες, αφού ως ηλεκτρικό, δεν έχει πρόβλημα με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της Ε.Ε.

www.newsauto.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis