Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:43 | 13/04/2018

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο «401» η είδηση ότι στρατιωτικός γιατρός, ταγματάρχης στο βαθμό, συνελήφθη τη Μεγάλη Πέμπτη με την κατηγορία του χρηματισμού από ασθενή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελία ασθενή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

[custom:google-ads]

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο γιατρός του ζήτησε «φακελάκι» ύψους 300 ευρώ για εξετάσεις που σχετίζονταν με πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να εξετάσουν την υπόθεση προχώρησαν στη συνήθη πρακτική του προσυμφωνημένου ραντεβού. Ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός στο επάγγελμα, έκλεισε τη Μεγάλη Πέμπτη ραντεβού με τον ταγματάρχη για να του δώσει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός πήρε -για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο- τον ασθενή από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο «401», όπου ήταν δικαιούχος, και τον πήγε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» για τις εξετάσεις.

Αρκετές ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση και ύστερα από τη λήψη πολλών καταθέσεων, ο ταγματάρχης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται, όπως αναφέρουν στο «Έθνος» έγκυρες πηγές, ότι ουδέποτε παρέλαβε τα χαρτονομίσματα από τον ασθενή. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στο «401», καθώς πρόκειται για αξιωματικό που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν την υπηρεσία του. Η διοίκηση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου τηρεί στάση αναμονής, καθώς δεν είχε μέχρι χθες εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Έτσι, αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις για να αποφασίσει για το κατά πόσο πρέπει να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν συλλάβει ξανά γιατρό, ο οποίος υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής. Ο 66χρονος κατηγορήθηκε ότι απαίτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ασθενή του.

Ειδικότερα, η υπόθεση διερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε από 41χρονη  το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Αστυνομικοί προσημείωσαν το συγκεκριμένο ποσό και το παρέδωσαν σε συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γιατρού, του παρέδωσε τα 500 ευρώ μέσα σε φάκελο.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, παρενέβησαν και συνέλαβαν τον 66χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το «φακελάκι».

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

(αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  katechaki.gr)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Είναι τρελοί αυτοί οι Αμεσοδρασίτες – Όταν ένα παιδί χρειάζεται επειγόντως νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis