Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 02/12/2014

 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την τύχη του Νίκου Ρωμανού ο οποίος από τις 10 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας μετά την άρνηση της πολιτείας να του χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν στο  νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, η κατάσταση της υγείας του είναι συνεχώς επιδεινούμενη και αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Χθες ο εισαγγελέας πρότεινε εκ νέου την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ενώ το μεσημέρι οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας τους και τα αιτήματά τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιων αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο».

Ο διάλογος του Ρωμανού με την διευθύντρια των φυλακών 

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης» , ο Ρωμανός , προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της απεργίας πείνας είχε ένα διάλογο με τη διευθύντρια τω ν Φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Κουτσομιχάλη. Ο νεαρός Ρωμανός ζήτησε τον λόγο γιατί δεν τον αφήνουν να παρακολουθήσει μαθήματα, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτεία του επέτρεψε να παρακαθίσει στις εξετάσεις: «Δεν είναι θέμα δικό μου. Απαιτεί και τη  σύμφωνη γνώμη αυτού που διέταξε την φυλάκιση, δηλαδή του ανακριτή, ο οποίος έστειλε αρνητική απάντηση στο αίτημα», του είπε η διευθύντρια των φυλακών, με τη σημείωση ότι συμφωνεί με το αίτημα του Ρωμανού, πλην όμως άλλα λέει ο νόμος: «Ας αλλάξουν τον νόμο», του είπε. Ο νεαρός Ρωμανός την κοίταξε με ένα βλέμμα έκπληκτο και της είπε: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι ρίχνει ο ένας το μπαλάκι του άλλου».

ΠΗΓΗ: koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis