Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 08/04/2022

Επιστολή απέστειλε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Μ. Γιαννούλης με αφορμή τα νέα του καθήκοντα στο Αρχηγείο.

Ύστερα από τις τελευταίες κρίσεις – μετακινήσεις – τοποθετήσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγοι πέραν της βουλήσεως μου, είναι εκείνοι που με κάνουν να εγκαταλείψω Υπηρεσιακά την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, καθόσον μετατίθεμαι στην Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πολυετής υπηρεσιακή μου πορεία στην Κέρκυρα είχε πάντα σαφή και ορθολογικό προσανατολισμό ήτοι την αφοσίωση στο καθήκον, την απαρέγκλιτη τήρηση του όρκου μου, την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και την ακούραστη προσφορά προς την πατρίδα. Εργάστηκα με απόλυτο επαγγελματισμό, με σεβασμό απέναντι στους Δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες, με εντιμότητα, αμεροληψία και δικαιοσύνη.

Σε όλη την διοικητική μου διαδρομή ως Αξιωματικός είχα ως συνοδοιπόρους και συναγωνιστές όλους τους άξιους, ικανούς και έντιμους συναδέλφους μου, καθόσον στη Διοικητική μου πρακτική ανέκαθεν πρυτάνευε η ρήση  “Το προσήκον εκάστω”. Γι΄ αυτό αισθάνομαι την ακατανίκητη ανάγκη να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες, συναδέλφους μου τους ακούραστους εργάτες της δημόσιας τάξης και ασφάλειας που είχε ως αποτέλεσμα  να θεωρείται σήμερα η Κέρκυρα ως ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς, αφού έχει εμπεδωθεί απόλυτα το αίσθημα ασφαλείας και των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τις τεράστιες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομία στην Κέρκυρα την τελευταία δεκαετία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο ήτοι τα παράνομα κυκλώματα των τοκογλύφων, τα κυκλώματα και τις εγκληματικές συμμορίες κλεπτών ημεδαπών και αλλοδαπών, αλλά και εμπορίας ναρκωτικών, το τεράστιο οικονομικό έγκλημα του περιβόητου «ριχτάδικου», τις εξιχνιάσεις   ανθρωποκτονιών, τις συλλήψεις παιδοφίλων και βιαστών και βεβαίως τον εκμηδενισμό σχεδόν της εγκληματικής δραστηριότητας εγκληματιών ΡΟΜΑ και λοιπών ημεδαπών και αλλοδαπών εγκληματιών και τελευταία την άψογη διαχείριση της πανδημίας covid – 19 και άλλα πολλά.

Επιπροσθέτως αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις πλέον θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές, δικαστικές, εκπαιδευτικές, υγειονομικές και λοιπές αρχές της Κέρκυρας για την άριστη συνεργασία και αλληλεγγύη που επέδειξαν για το   έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την συμβολή τους στην δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως, ίσως για πρώτη φορά την οικογένεια μου για το χρόνο που της στέρησα αφού αφοσιώθηκα αποκλειστικά στο καθήκον, αφιερώνοντας πολλές ώρες για το σκοπό αυτό καθημερινά καθώς και για την υπομονή, την κατανόηση, την στήριξη και την συμπαράσταση της στην προσπάθεια μου όλα αυτά τα χρόνια.

corfutvnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis