Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 02/01/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Έχει χυθεί έως και σήμερα πολύ μελανή αναφορικά με το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταία μάλιστα ως επακόλουθο στρεβλώσεων, όλοι γίναμε μάρτυρες της προσφυγής της Ένωσης Αξιωματικών κατά μελλών της Αξιωματικών στο ΣτΕ, με αφορμή το νέο βαθμολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργήθηκε μια εποχή που το βαθμολόγιο ήταν εντελώς διαφορετικό και προσέφερε την δυνατότητα (αναξιοκρατικά κατά κοινώς λεγόμενο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ) στο κατώτερο προσωπικό της Αστυνομίας που έφτανε στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, να εξελίχθει σε βαθμούς κατώτερων Αξιωματικών.

Το βαθμολόγιο όμως άλλαξε (!) και η απλή λογική που κατά κανόνα είναι ο πιο σύντομος και ορθός δρόμος…. για άλλη μια φορά δεν ακολουθήθηκε.

Προφανώς άλλη μια φορά χάσαμε τον δρόμο στην προσπάθεια όλοι να είναι χαρούμενοι με τα συμφέροντα τους ανέπαφα από κάθε επικείμενη αλλαγή.

Αποτέλεσμα των αγκυλώσεων τρεις κατηγορίες Αξιωματικών(!).

Οι εξ Ανθυπαστυνόμων που ακολουθούν την καριέρα των κατώτερων Αξιωματικών αλλά δεν εισέρχονται στο ΤΕΜΑ, οι εξ Ανθυπαστυνόμων που έτυχαν αποφοιτήσεως από το σεμινάριο του ΤΕΜΑ οι οποίοι κατάφεραν με την λογική «δώσε και εμένα κατι για να μην φέρω αντιρρήσεις» να επιτύχουν καταληκτική προαγωγή τους στις ανώτατες βαθμίδες του Σώματος (Ταξίαρχοι) και τελος οι Αξιωματικοί από την ΣΑΕΑ οι οποίοι θιγόμενοι και αγανακτισμένοι για να κρατήσουν τα προσχήματα-ισορροπίες έπραξαν ατόπημα προσφεύγοντας κατά των μελών τους στο ΣτΕ.

Δώστε ένα τέλος στις στρεβλώσεις επί στρεβλώσεων στο πολύπαθο βαθμολόγιο.

Είναι εξόφθαλμα αναγκαία μετά και το νέο βαθμολόγιο η κατάργηση του ΤΕΜΑ με τη σημερινή μορφη και η φυσιολογική και αναμενόμενη μετεξέλιξη του τμήματος αυτού στα πρότυπα του ΤΕΜΕΣ.

Όπως λοιπόν στο ΤΕΜΕΣ στο οποίο εισάγοντα οι κατώτεροι Αξιωματικοί λίγο πριν την παράγωγη τους σε Αστυνόμους Α, έτσι και στο ΤΕΜΑ θα πρεπει να εισάγοντε οι προς προαγωγή κατά το ισχύων βαθμολόγιο Ανθυπαστυνόμοι για την παρακολούθηση σχολείου μετεκπαίδευσης απαιτούμενου για την παράγωγη τους στο βαθμό του Αξιωματικού.

Μετά την αποφοίτηση τους από αυτό οι Ανθυπαστυνόμοι θα πρέπει να τυχαίνουν εξέλιξης ως τον βαθμό του Α/Α και σε περίπτωση απόκτησης πτυχίου ΑΕΙ σε Α/Υ (αντίστοιχη διαδικασία άλλωστε τηρείται για τους αποφοίτους των στρατιωτικών σχολών ΣΜΥ , ΣΤΥΑ, ΣΜΥΝ πριν την παράγωγη τους σε Αξιωματικούς).

Ευχαριστώ, καλή χρονιά σε όλους."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis