Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 21/05/2015

Στην πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται από τις 12.00 το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την ομιλία του το απόγευμα στα Τρίκαλα για τα 20 χρόνια του ΤΕΦΑΑ.

Αρχικά επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας στην είσοδο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Καλαμπάκας κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας.
Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι το Σώμα έχει να αντιμετωπίσει τη νέα Αντιπυρική περίοδο, τόνισε ωστόσο ότι οι πυροσβέστες πρέπει να προσέχουν πάνω απ' όλα τη ζωή τους καθώς και τα σπίτια και τα δάση μπορούν να ξαναγίνουν.

Στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής. Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στα προβλήματα των αστυνομικών και στην εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της χώρας. Είπε επίσης ότι ο Αστυνομικός της γειτονιάς είναι ένας θεσμός που πέτυχε δοκιμαστικά και πρέπει να επεκταθεί σύντομα. Ανέφερε μάλιστα ότι και στην Καλαμπάκα πρέπει να υπάρχει και να γίνει η αρχή με μια γυναίκα.

Ρώτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος και στο άκουσμα ότι υπάρχουν 72 χωριά, είπε ότι προωθείται από το Υπουργείο η δημιουργία ευέλικτων κλιμακίων ανά Περιφέρεια, που θα μεταβαίνουν για να κάνουν την οκτάωρη υπηρεσία τους κάθε μέρα και σε διαφορετική περιοχή.
Τελευταίος σταθμός του Υπουργού ήταν το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ράντος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και τους Αντιδημάρχους.

Ο κ. Ράντος παρέδωσε στον Υπουργό φάκελο με τα αιτήματα και τα προβλήματα του Δήμου μας και ζήτησε τη συνδρομή του για την επίλυσή τους.

«Στην προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας πρέπει να μπούμε στη λογική της συνέργειας και της συνευθύνης», είπε και κατόπιν αναφέρθηκε για παράδειγμα στην αντιπυρική περίοδο, που είναι αρμοδιότητά του, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν από τον απλό πολίτη ώς τον Δήμο, για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα πυρκαγιών.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Θεσσαλίας Αντιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της ΠΥ Τρικάλων Πύραρχος Γεώργιος Παπαπολύκαρπος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, η επικεφαλής του «Κινήματος Ενεργών Πολιτών» Καλαμπάκας κ. Πέρυ Χαρτοπούλου κ.ά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis