Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 01/11/2019

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του (drones) που είναι κατασκευασμένα στην Κίνα ή φέρουν κινεζικά εξαρτήματα, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί πως τα αεροσκάφη αυτά συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο υπουργός Ντέιβιντ Μπέρνχαρτ «επανεξετάζει το πρόγραμμα των drones» του υπουργείου και «διέταξε να καθηλωθούν στο έδαφος τα drones που είναι κατασκευασμένα στην Κίνα ή με κινεζικά εξαρτήματα», εξήγησε χθες, Πέμπτη, εκπρόσωπος σε ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο αυτής της επανεξέτασης.

Το υπουργείο διαθέτει 810 drones, 786 κατασκευασμένα στην Κίνα και 24 στις ΗΠΑ με κινεζικά εξαρτήματα.

Η κινεζική επιχείρηση DJI είναι μακράν η πρώτη στην τεχνολογία αυτή και κατέχει το 70% της παγκόσμιας αγοράς.

Η οδηγία δεν αφορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η μάχη κατά των πυρκαγιών, οι επιχειρήσεις αρωγής και οι φυσικές καταστροφές, που μπορεί να απειλούν ζωές και περιουσίες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η DJI, η οποία ιδρύθηκε το 2006 στη Σενζέν από έναν νέο με πάθος για τον μοντελισμό, δεν έχει κανέναν άξιο λόγου ανταγωνιστή στην πλευρά των ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση απ' αυτή την αγορά της καλιφορνέζικης εταιρείας GoPro.

«Είμαστε πολύ απογοητεμένοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του κινέζου κατασκευαστή, αρνούμενη να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσινγκτον «να σταματήσει να υπερβάλλει σχετικά με την υποτιθέμενη κινεζική απειλή».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis