Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 18/07/2022

Το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα πήραν τα δύο Canadair CL-415, τα οποία συμμετείχαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη Γαλλία.

Πριν από την αναχώρησή τους, στα ελληνικά πληρώματα δόθηκε από τους Γάλλους συναλδέφους τους τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε επίσης

Τα ελληνικά πληρώματα φωτογραφήθηκαν μαζί με τους Γάλλους, φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στο twitter η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Μητσοτάκης σε Μακρόν για τη μάχη με τις φωτιές: Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία ζωής και φύσης

Με αναρτήσεις στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκαν στην κοινή μάχη κατά των πυρκαγιών, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την παροχή βοήθειας με τα δυο Canadair.

«Δίπλα-δίπλα» Ελλάδα και Γαλλία μάχονται απέναντι στην κλιματική κρίση, έγραψε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι δύο χώρες, «στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη» είναι ενωμένες εναντίον των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης.

Η ανάρτηση-απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εμανουέλ Μακρόν

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!»

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis