Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 17/04/2022

Να ανοίξουν πυρ δεν δίστασαν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και μάλιστα τη στιγμή που από την απέναντι πλευρά του Έβρου υπήρχε ελληνική περίπολος, ενώ μια βάρκα με παράτυπους μετανάστες μόλις είχε ξεκινήσει με κατεύθυνση την ελληνική πλευρά.

Από τα τουρκικά πυρά ένας μετανάστης έπεσε νεκρός, ενώ άλλοι πέντε κατάφεραν να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης στο Σουφλί εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου με τη χρήση των ειδικών θερμικών καμερών, να βρίσκεται από την απέναντι πλευρά του ποταμού μια τουρκική περίπολος.

Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά καταγράφονται. Μάλιστα, κινήσεις Τούρκων στρατοχωροφυλάκων, όχι μόνο να μην αποτρέπουν τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών αλλά να αφήνουν ανενόχλητους τους διακινητές να γεμίζουν τις βάρκες τους, ενώ σχετικό βιντεοληπτικό υλικό έχει δημοσιεύσει κατά το παρελθόν και το CNN Greece.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες παρέμειναν στις θέσεις τους και διαπίστωσαν ότι παρά την παρουσία των Τούρκων μια βάρκα με παράτυπους μετανάστες ξεκίνησε να κινείται προς την ελληνική πλευρά. Με ειδικά ηχητικά σήματα και φακούς οι συνοριοφύλακες προσπάθησαν να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο.

Τότε η τουρκική περίπολος άρχισε να πυροβολεί, χωρίς όμως οι Έλληνες αστυνομικοί να μπορούν μέσα στην νύχτα να εντοπίσουν την κατεύθυνση που έριχναν τους πυροβολισμούς. Ευτυχώς οι Έλληνες συνοριοφύλακες πρόλαβαν να πάρουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους και δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ πυροβόλησαν και προειδοποιητικά στον αέρα, ενώ εξακολουθούσαν να ακούγονται πυροβολισμοί από την άλλη πλευρά.

Η βάρκα με τους παράτυπους μετανάστες έφτασε στην ελληνική πλευρά και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτή υπήρχε κι ένας νεκρός. Η νεκροτομή που διενεργήθηκε έδειξε τραύμα από πυροβόλο όπλο στη πίσω πλευρά του κεφαλιού και μάλιστα από κοντινή απόσταση και με όπλο που δεν διαθέτει στον οπλισμό τους οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το κύκλωμα των διακινητών.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis