Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:39 | 14/08/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας

"Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας.

Διαβάστε επίσης

Το Policenet μας δίνει βήμα εδώ και πολλά χρόνια ώστε να ακούγονται οι απόψεις μας. Συνεχίστε έτσι!

Θα ήθελα μέσα από την ιστοσελίδα σας να αναφερθώ στα τρία ζητήματα που ταλαιπωρούν την ΕΛ.ΑΣ. και που αν δεν λυθούν, τότε η οποιαδήποτε ουσιαστική αναβάθμιση μέσα στο Σώμα είναι δυστυχώς ανέφικτη.

Το πρώτο ζήτημα αφορά την έναρξη της υπηρεσιακής ζωής και σχετίζεται με τις Αστυνομικές Σχολές. Ενώ μπαίνουν αξιόλογοι άνθρωποι, οι κύκλοι σπουδών που καλούνται να παρακολουθήσουν είναι αρκετά αδύναμοι και σίγουρα δεν συνδέονται στον απαιτούμενο βαθμό με τις ανάγκες της πραγματικής δουλειάς που θα κληθούν να υποστηρίξουν μετά την αποφοίτηση. Επίσης, οι Σχολές ταλαιπωρούνται από την ... "καταραμένη φτώχεια", αφού δεν δίνονται χρήματα για την συντήρηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καθώς και για εμβόλιμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Τέλος, τα άδεια διδακτήρια είναι η σιωπηρή "μαύρη τρύπα" των Σχολών. Όσοι έχουν φοιτήσει πρόσφατα καταλαβαίνουν τι εννοώ ...

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη διαδρομή της υπηρεσιακής ζωής και σχετίζεται με τις εντυπωσιακά χαμηλές αμοιβές των Αστυνομικών. Κακά τα ψέματα. Όταν σε απασχολούν τόσο βασικές βιοποριστικές ανάγκες είναι πολύ δύσκολο να εστιάσεις στις προκλήσεις του αστυνομικού λειτουργήματος οι οποίες απαιτούν μπόλικη ενέργεια. Σε αυτή τη δουλειά δεν κολλάς μονο ένα ένσημο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.

Το τρίτο ζήτημα αφορά την κατάληξη του υπηρεσιακού βίου των Αξιωματικών. Ο "δράκος" των ετήσιων Κρίσεων των Αξιωματικών είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει να ταλανίζει το Σώμα μας. Δυστυχώς από αυτή τη διαδικασία συντηρείται η κομματική κηδεμονία της ΕΛ.ΑΣ.. Κάποτε θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα να ξεχωρίζουν με τρόπο αντικειμενικό, οι καλύτεροι και σε αυτούς να ανατίθεται η διαχείριση των θέσεων ευθύνης της Αστυνομίας.

Σας ευχαριστώ και πάλι και σας εύχομαι καλή Παναγία!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis