Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:00 | 22/06/2022

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου διενεργούνταν έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας για διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης

Για την ίδια υπόθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας, συνεργό του κατηγορούμενου, για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία ακόμη επτά χρηστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντόπισαν κοντά σε παραλία της Κάτω Αχαΐας, σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Ο άνδρας αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ενώ παράλληλα απέρριπτε αντικείμενα στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε το όχημα του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει διότι συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πατρών.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο και στα σημεία που είχε απορρίψει τα αντικείμενα, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκατέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν (9,8) γραμμάρια κοκαΐνης και πέντε συσκευασίες με (11,8) γραμμάρια κάνναβης, (660) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του κατηγορούμενου, διενεργούνταν έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με την συγκατηγορούμενή του, ενέχονται το τελευταίο διάστημα, στη Δυτική Αχαΐα, σε (35) περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, σε 25 χρήστες ναρκωτικών, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία επτά ατόμων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του κατηγορούμενου και στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν (8) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, (17,5) γραμμάρια λευκή ουσία άγνωστης σύνθεσης, (0,8) γραμμάρια κοκαΐνης, (2) ψηφιακές ζυγαριές, ένα (1) αιχμηρό αντικείμενο - τμήμα ψαλιδιού και διάφορα έγγραφα.

Από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ στερούταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη Χώρα μας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, για την εξακρίβωση του εύρους των εγκληματικών του πράξεων καθώς και την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπολοίπων χρηστών ναρκωτικών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis