Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:01 | 07/10/2015
Η πρόσφατη επίσκεψη μελών της Νέας Συνδικαλιστικής Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Κ.Μακεδονίας, στην Υ.Τ.Ε.Β.Ε,  ήταν  μια ευκαιρία για να αναδείξουμε ένα μείζων πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και την τοπική κοινωνία (Ν, Ραιδεστός) στην περιοχή της οποία στεγάζεται και παράλληλα ζημιώνει το οικονομικό συμφέρον του δημοσίου.
 
Ένας τεράστιος αριθμός υπηρεσιακών οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί άχρηστα (ΠΟΕ) παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο της εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, δημιουργώντας αισθητικό και όχι μόνο πρόβλημα σε αυτήν, αλλά και αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν να έχει δημιουργηθεί  εκεί ένα απέραντο "νεκροταφείο"  αυτοκινήτων, που υποβαθμίζει  το περιβάλλον.
 
Η εκποίηση των άχρηστων αυτοκινήτων στην πράξη καθυστερεί υπέρμετρα, ίσως και λόγω του μεγάλου αριθμού τους, από την αρμόδια υπηρεσία, την Διεύθυνση Εκποίησης Στρατιωτικού Υλικού (ΔΕΣΥ) που από το 2013 και μετά είναι υπεύθυνη για την εκποίηση του άχρηστου υλικού της ΕΛ.ΑΣ.
 http://1.bp.blogspot.com/-WuGsq8CsCq0/VhPZcJx1VLI/AAAAAAAAAAk/RNovgFcB-14/s1600/IMG_20151006_114842.jpg
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή πώλησης που έχει επιτευχθεί από την ΔΕΣΥ είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν του ελεύθερου εμπορίου, με αποτέλεσμα την απώλεια δημόσιων εσόδων.

Από την Πρωτοβουλία μας προτείνεται η τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος (υπ΄αριθμ. 8018/1/457-α απόφαση υπουργών Οικονομικών-Εθνικής Άμυνας – Εργασίας – Δημοσίας Τάξης  /  ΦΕΚ Β-3398) ώστε να δοθεί η δυνατότητα απευθείας εκποίησης  -με την αυτονόητη διαφάνεια- στις τεχνικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με διαδικασίες ταχύτερες και οικονομικότερες από τις υπάρχουσες. Παράλληλα προτείνεται το σύνολο του ποσού που θα εισπράττεται, να κατατίθεται υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Ελληνικής Αστυνομίας.


 

                                                   ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                    ΩΡΑ για ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΤΕΛΟΣ στην ΑΔΡΑΝΕΙΑ
 
 
                                                                                               τα ιδρυτικά μέλη

                                                                                  
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis