Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 17/09/2021
Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 το Προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Μιχάηλ Καραμαλάκη, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου.
 
   Στην συνάντηση μας μονοπώλησε το φλέγον θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των Συναδέλφων, όπου και ως Ένωση αναπτύξαμε στον κύριο Αρχηγό  τις θέσεις μας  οι οποίες είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του διαχωρισμού των συναδέλφων μας με την ταυτόχρονη προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως σε καμία περίπτωση οι διοικητές των υπηρεσιών δεν πρέπει να διαχωρίσουν το προσωπικό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών.
 
   Ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και συγκεκριμένα η ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου φαίνεται να βαίνει προς επίλυση τις προσεχείς ημέρες καθώς τα προσφάτως κατανεμημένα οχήματα σε ΑΔ και ΑΤ θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες που διατέθηκαν. Επισημάναμε στον κ. Αρχηγό πως κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η επανέναρξη των εκπαιδεύσεων του προσωπικού καθώς λόγω της πανδημίας είχαν ανασταλεί. Προς οριστική επίλυση βαίνει και η διάθεση επί μονίμου βάσεως γερανού από την ΥΤΕΒΕ κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να δωθεί ένα τέλος τόσο στην ομηρία των πληρωμάτων τα οποία καλούνται να φυλάξουν ατέλειωτες ώρες ανευρεθέντα κλεμμένα οχήματα αντί να περιπολούν, όσο και στο πρόβλημα της μεταφοράς των ίδιων τον υπηρεσιακών οχημάτων σε περίπτωση βλάβης τους.
 
   Το επί σειράς ετών αίτημα μας ώστε να αναγνωρίζονται ως μάχιμα τα χρόνια υπηρεσίας των Συναδέλφων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των Αστυνομικών Μεγάρων εκτός του κυρίου Αρχηγού θα τεθεί και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με σκοπό την θετική του έκβαση προς όφελος των προαναφερθέντων Συναδέλφων.
 
   Από πλευράς μας ζητήθηκε επίσης η καταβολή επιδόματος ύψους 75€ και στους συναδέλφους οι οποίοι επανδρώνουν τις διμοιρίες υποστηρίξεως της ΓΑΔΘ, καθώς το ίδιο λαμβάνεται και από τους συναδέλφους της επαρχίας οι οποίοι επανδρώνουν παρόμοιες διμοιρίες. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην θίξουμε για πολλοστή φορά  το μείζον θέμα της κατ' εξαίρεσης μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους των τρίτεκνων αστυνομικών, τονίζοντας την σε βάρος τους αδικία.
 
Από πλευράς του ο κύριος Αρχηγός για ακόμη μια φορά επέδειξε αποφασιστικότητα επιλύοντας άμεσα αρκετά εκ των τεθέντων θεμάτων ενώ ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσε  πως τα υπόλοιπα  ζητήματα μας θα εξεταστούν με γνώμωνα την ορθή και κατά το μέτρο του δυνατού επίλυση τους.
 
Οι διεκδικήσεις από μέρους της Ένωσης μας είναι διαρκείς και έτσι θα παραμείνουν.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis