Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 24/02/2022

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 34χρονο ημεδαπό, κάτοικο Ρόδου που κρίθηκε ένοχος αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοφορίας.

Το δικαστήριο που έκρινε ότι ενήργησε με μειωμένο καταλογισμό τον απήλλαξε από τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, απειλής κατά συρροή και φθοράς πράγματος που χρησιμεύει στο κοινό όφελος.

Ο 34χρονος, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ την 05:50 ώρα της 24ης Νοεμβρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της υπηρεσίας του Α.Τ. Ρόδου μετέβησαν επί της οδού Ευριπίδου στην Μεσαιωνική Πόλη σε νυχτερινό κέντρο για να επιληφθούν επεισοδίου, που έλαβε χώρα μεταξύ θαμώνων.

Περί την 06:00 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο, που ενεπλάκη στο επεισόδιο και να αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών. Μάλιστα, εφέρετο να τους επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και έπειτα με γροθιές και κλοτσιές, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν εκ των τριών.

Στο σημείο έφθασε πλήρωμα ακόμη δύο περιπολικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με σκοπό να συνδράμουν στη σύλληψη του δράστη, πλην όμως αυτός κατάφερε να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του αυτή προκάλεσε φθορά στο όχημα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σπάζοντας τον δεξί καθρέφτη του οχήματος. Χθες κατέστησε σαφές ότι απεκατέστησε την βλάβη άμεσα.

Επιπροσθέτως και περί την 13,00 ώρα ο κατηγορούμενος, διερχόμενος από την οδό Εθ. Δωδεκανησίων με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, ευρισκόμενος στην θέση του οδηγού, σταμάτησε έξω από την πόρτα του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους απείλησε λεκτικά και στην συνέχεια φέρεται να τους πέταξε ένα μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών του μέτρου και με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών του μέτρου και αποχώρησε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί, επιβιβάστηκαν σε υπηρεσιακό όχημα με σκοπό να ακινητοποιήσουν τον δράστη.

Περί την 14:05 ώρα της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος φέρεται να κάλεσε από σταθερό τηλέφωνο την άμεσο δράση και να τους απείλησε ώστε να σταματήσουν οι έρευνες εντοπισμού του.

Τελικά, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα και κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης την 16.00 ώρα εντοπίστηκε στην οικία του και συνελήφθη.
Εξεταζόμενος ζήτησε ταπεινά συγγνώμη σε όσους έκανε κακό και απέδωσε την συμπεριφορά του στην κακή ψυχολογική κατάσταση που είχε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis