Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 20/08/2020

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2020

 

Αρ. Πρωτ.: 100/2/44-β

Προς:   1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

             2) Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

 

Κοιν.:   1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

             3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

 

Θέμα:    «Διενέργεια υποχρεωτικού μοριακού ελέγχου (PCR) και στο Αστυνομικό Προσωπικό που επιστρέφει από κανονική άδεια»        

            

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η χώρα μας βρίσκεται εκ νέου σε μία δύσκολη φάση αντιμετώπισης της έξαρσης της υγειονομικής κρίσης και η Ελληνική Αστυνομία πρωτοπόρος όπως πάντα στις δύσκολες μάχες στις οποίες την καλεί το καθήκον επιστρατεύει όλες της τις δυνάμεις. Το ανθρώπινο δυναμικό της ταγμένο στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος καλείται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του υπερβάλλοντας εαυτόν με φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι θα ριχτεί στη μάχη χωρίς τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα και αυτή τη φορά αναδεικνύει ελλείψεις και παραλείψεις, είτε υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης. Τούτο πράττουν η μία μετά την άλλη οι ενώσεις μας αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το ρόλο τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων με τα επισυναπτόμενα έγγραφά τους σας καλούν να υιοθετήσετε την πρόταση τους αναφορικά με το υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο (PCR) όλου του αστυνομικού προσωπικού που επιστρέφει από κανονική άδεια, όπως ακριβώς έχει υιοθετηθεί από το Υπουργείο Υγείας για όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Είναι μία πρόταση που θα συμβάλει προληπτικά στον έλεγχο της πανδημίας εντός του αστυνομικού σώματος αλλά και γενικότερα της Ελληνικής κοινωνίας.

Σας καλούμε λοιπόν να την αποδεχτείτε δεδομένου ότι εκφράζει την αγωνία των συναδέλφων μας να προστατεύσουν εαυτούς, τις οικογένειές τους, αλλά και την κοινωνία γενικότερα από έναν αόρατο εχθρό που θα μας απασχολεί και τους επόμενους μήνες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Τα έγγραφα των Ενώσεων εμπεριέχονται στα συνημμένα αρχεία)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis