Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 05/12/2018

O Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. Παναγιώτης Χαρέλας, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστροφής των αναδρομικών στους ένστολους, επισημαίνει τα εξής:
 

"Με την έκδοση των ΚΥΑ σημερα, διευκρινίζεται ο τρόπος καταβολής των αναδρομικων.

Όπως επίσης και ο παρακρατούμενος φόρος αλλά και η τελική ημερομηνία καταβολής.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε σχετικά με τον χρόνο καταβολής σε σχέση με την ημερομηνία που έχει καθορίσει το ΣτΕ ως καταλυτική ημερομηνία συμμόρφωσης της 23η Ιανουαρίου 2019, αυτό δεν σημαίνει πως θα πληρωθούν αυτήν την ημερομηνία.

Καλώς εκδόθηκε από το ΣτΕ νέα ημερομηνία συμμόρφωσης αφού είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής και έπρεπε το ΣτΕ να επανακαθορίσει νέα ημερομηνία ώστε να διευθετηθεί εντός των χρονικών διαστημάτων η πλήρη καταβολή των αναδρομικών.

Στα θετικά, η φορολόγηση με 20% και η απαλοιφή των αρνητικών ποσών σε όσους θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω χρήματα.

Επίσης σε ορισμένους ως θετικό και σε ορισμένους ως αρνητικο, ο καθορισμός μέσα από την ΚΥΑ ως χρόνος κτήσης το έτος 2018.

Αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν επηρεαστει η φορολογική κλίμακα, θα είναι προς συμφέρον των συναδέλφων να δηλωθεί το ποσό στα εισοδήματα του 2018 και να τελειώσουν εκεί χωρίς συμπληρωματικές δηλώσεις.

[custom:google-ads]

Όσο αφορά την ημερομηνία καταβολής αυτή δεν θα είναι σίγουρα η 23η Ιανουαρίου 2019 που έχει καθορίσει το ΣτΕ ως καταλυτικη, αλλά νωρίτερα και μάλιστα στο τρέχον έτος, αφού και τα κονδύλια αναφέρονται στον προϋπολογισμό του 2018.

Μας αναφέρθηκε πως η καταβολή θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβγαλε "λαβράκι" η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis