Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 30/08/2020

Την παραμονή όλων των αποσπασμένων Εβριτών αστυνομικών στο νομό, μετά και την ένταξη των 400 νεοπροσληφθέντων Συνοριοφυλάκων στις υπηρεσίες που θα τοποθετηθούν μόνιμα, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr αναμένεται να συμβεί κατά τη νέα επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη στον Έβρο, προκειμένου να ενημερώσει τις τοπικές στρατιωτικές, αστυνομικές και αυτοδιοικητικές αρχές, για τις λεπτομέρειες κατασκευής του νέου φράχτη στην περιοχή του νοτίου Έβρου και την ενίσχυση του υπάρχοντος στις Καστανιές και τη Νέα Βύσσα.
[custom:google-ads]
Την παραμονή σε μόνιμη βάση των συντοπιτών μας αστυνομικών έχουν ζητήσει όλοι σχεδόν οι θεσμικοί φορείς του Έβρου, αναφέροντας μια σειρά από σημαντικούς λόγους. Πιο πρόσφατο είναι το αίτημα που υπέβαλλε τον περασμένο Ιούλιο μιλώντας στην Βουλή και απευθυνόμενος στον κ.Χρυσοχοίδη, ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος.  Ζήτησε λοιπόν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την παραμονή στην περιοχή μας όλων των καταγόμενων από τον νομό Έβρου αστυνομικών υπαλλήλων, που έχουν αποσπαστεί στα πλαίσια του προγράμματος φύλαξης των συνόρων ”ΑΣΠΙΔΑ”. Τόνισε μάλιστα πως τυχόν αποχώρηση των αποσπασμένων συνοριοφυλάκων, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.


Διαβάστε επίσης: Σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με την προθεσμία ασφάλισης ή διαγραφής των αστυνομικών από το ΕΤΕΑΕΠ


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι, εκτός του ότι έχουν αναπτύξει πλέον ισχυρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς στην περιοχή μας, αποτελούν ταυτόχρονα και άριστοι γνώστες της περιοχής και του αντικειμένου τους. Μια πιθανή αποχώρηση τους, ενδεχομένως να δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Κύριε Υπουργέ, κατά την διάρκεια της θητείας σας έχετε  επιλύσει πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Ελπίζω ότι θα  δείξετε ενδιαφέρον  για την διευθέτηση και αυτού του  ζητήματος, που όπως ανέφερα και προηγουμένως απασχολεί όχι μόνο την συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα αλλά όλη την κοινωνία του Έβρου”.

Πηγή: evros-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis