Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:46 | 15/03/2020

Η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει απανωτά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναστέλλοντας τη λειτουργία χώρων στους οποίους συνωστίζονται πολίτες και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Μεταξύ αυτών και οι οίκοι ανοχής όπου ναι μεν δεν υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο οι ιδιαίτερα στενές επαφές κατά τη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών μπορούν, όπως λένε οι επιστήμονες, να γίνουν αιτία μετάδοσης του ιού μεταξύ εργαζομένων στο σεξ και πελατών, όπως και σε κάθε άλλη κοντινή επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων.

Το θέμα της εργασίας στο σεξ βυθίζεται σε ένα τεράστιο νομικό κενό. 

Ποιοι οίκοι ανοχής θα κλείσουν; Και με τους παράνομους τι θα γίνει; Και τι θα γίνει με τα εκατοντάδες άτομα που εργάζονται ανεξάρτητα στο σεξ και χωρίς καμία νομική κάλυψη; Όλοι οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες που θα σταματήσουν να δουλεύουν θα αποζημιωθούν (έτσι τουλάχιστον είπε η πολιτική ηγεσία της χώρας) αλλά τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ δεν έχουν αυτό το προνόμιο.

Το ζήτημα του νομικού πλαισίου επανέρχεται και αυτή τη φορά κάτω από ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες. Και η ατομική ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ αλλά και τους χιλιάδες πελάτες τους που εξακολουθούν να ζητούν τις υπηρεσίες τους. 

H πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος Δήμητρα Έλλη Κανελλοπούλου μας είπε ότι «οι οίκοι ανοχής μπορεί να έκλεισαν αλλά η παραπορνεία δουλεύει. Τα σπίτια με τα φωτάκια μπορεί ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Κώστα Πλιάκου στην ιστοσελίδα  cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis