Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 19/08/2020

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης μετά τα τηλεφωνήματα αγνώστων ότι έχουν τοποθετηθεί και επρόκειτο να εκραγούν στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης βόμβες που τοποθετήθηκαν σε δύο τραπεζικά καταστήματα στη δυτική πλευρά της πόλης.

Πρόκειται για δύο καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία βρίσκονται στην οδό Γιαννιτσών του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην οδό Βενιζέλου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, οι άγνωστοι τηλεφώνησαν στα καταστήματα των τραπεζών για την τοποθέτηση των βομβών και οι υπάλληλοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνοδεία εξειδικευμένων πυροτεχνουργών, βρέθηκαν στα δύο καταστήματα, τα οποία είχαν ήδη εκκενωθεί. 

Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες μέσα στα δύο τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικούς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση των βομβών και οι απειλές για εκρήξεις να αποτελούν πράξη αντεκδίκησης για την εκκένωση της κατάληψης πριν από δύο μέρες, που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2004 σε κτίριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου, από την ομάδα αντιεξουσιαστών «Terra Incognita».

Πηγή: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Συνεταιρισμός Αστυνομικών Θεσσαλονικης εξασφάλισε ειδικά πακέτα της Wind

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis