Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 09/12/2020

Πραγματοποιήθηκε εχτές τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Eurocop στην οποία έλαβε μέρος ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ και Πρόεδρος της Δυτικής Αττικής κ. Σταματάκης Γεώργιος.                                

Kατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα του μεταναστευτικού, της τρομοκρατίας, του Brexit καθώς και τα εργατικά δικαιώματα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.                                                                                                      

Ειδικότερα στην παρέμβαση του ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, αφού ανέλυσε εκτενώς στον κ. Αντιπρόεδρο τα προβλήματα που υφίστανται λόγω του μεταναστευτικού εν συνεχεία, μεταξύ άλλων, πρότεινε: την περαιτέρω ενίσχυση της Frontex με προσωπικό και μέσα, την παροχή κονδυλίων με αυστηρές ρήτρες και κατεύθυνση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος και μόνο, στην διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαίδευση του προσωπικού, παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ενίσχυση του προσωπικού στα σημεία εσόδου (Λέσβος, Χίος κτλ), την πραγματοποίηση rapid test στους υπηρετούντες στα hot spot και την παροχή κατάλληλου υγειονομικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.                                                                                                                                                           

Ο κ. Αντιπρόεδρος απάντησε ότι γνωρίζει εξ ιδίων την σοβαρότητα του προβλήματος και ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, την δημιουργία ενός συστήματος ίσης κατανομής του προβλήματος μεταξύ των χωρών-μελών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παράνομη μετανάστευση και τέλος την έκδοση μια κοινής Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί μετανάστευσης και Ασύλου κοινώς αποδεκτής από όλα τα κράτη-μέλη.                                                                                                                                     

Eν συνεχεία τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρθηκαν στο θέμα της τρομοκρατίας και του Brexit καθώς και στις συνέπειες τους στον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τον σημαντικό ρόλο που κατέχει η αστυνομία στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.     

Ο κ. Αντιπρόεδρος τόνισε την σημασία των αστυνομικών στην προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνικό εξοπλισμό        ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο καθήκον τους.        

     Τέλος μας ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο μας και με την λήξη της πανδημίας σε συνεννόηση με την Εκτελεστική Επιτροπή θα υπάρξει νέα συνάντηση δια ζώσης προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των προτάσεων μας αλλά και η ανάδειξη τυχόν νέων προβλημάτων.

Για το Δ.Σ.

- Ο -                                                                      - Ο -

      Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                   ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis