Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:40 | 18/12/2020

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2020, η τελετή ολοκλήρωσης της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη», στον Αυλώνα Αττικής.

Η βασική στρατιωτική εκπαίδευση των πρωτοετών Δοκίμων  πραγματοποιείται σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς και Πυροσβεστικού Σώματος από το έτος 2016 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περεταίρω φοίτηση στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Στη δοξολογία που τελέστηκε, χοροστάτησε ο ιερέας Λοχαγός (ΣΙ) Νικόλαος Μπάντρας, ενώ είχαν προηγηθεί ασκήσεις ακριβείας ένοπλου στρατιώτη από τη διμοιρία επιδείξεως των Δοκίμων.

Τα αποφοιτήρια επιδόθηκαν στους 23 Δόκιμους Ανθυποπυραγούς και στους 92 Δόκιμους Πυροσβέστες από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα Ταξίαρχος (ΤΘ) Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος απένειμε στους τρεις πρώτους σε αξιολόγηση Δοκίμους κάθε Σχολής το διακριτικό σήμα του «ΜΑΧΗΤΗ», το οποίο θα φέρουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τη συνεργασία του Ελληνικού Στρατού με το Πυροσβεστικo Σώμα, που συμβάλει στην εισαγωγική εκπαίδευση των Δοκίμων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Αυλώνα για την άριστη εκπαίδευση και φιλοξενία των μελλοντικών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, απευθυνόμενος στους Δόκιμους, έκανε αναφορά στη συμβολή της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην πειθαρχία και στη σωματική βελτίωση, ως βασικές προϋποθέσεις για τη σταδιοδρομία τους σε ένστολο Σώμα και τη συνέχιση της εκπαίδευσή τους στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ώστε όταν με το καλό αποφοιτήσουν να έχουν αποκτήσει όλες τις απαραίτητες ικανότητες, προκειμένου να συμβάλλουν καθοριστικά στην Πολιτική Προστασία της χώρας.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Π.Σ. Εμμανουήλ Δαμουλάκης,  ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης και ο Διοικητής Λόχων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών Πυραγός Αλέξανδρος Βλαχογιάννης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis