Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 10/12/2021

Παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2021, η τελετή ολοκλήρωσης της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη», στον Αυλώνα Αττικής.

Στη δοξολογία που τελέστηκε, χοροστάτησε ο ιερέας Λοχαγός (ΣΙ) Νικόλαος Μπάντρας.

Τα αποφοιτήρια επιδόθηκαν στους 17 Δόκιμους Ανθυποπυραγούς και στους 161 Δόκιμους Πυροσβέστες, από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο.

Ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, Ταξίαρχος (ΤΘ) Παναγιώτης Κασαγιάννης, απένειμε στους τρεις πρώτους σε αξιολόγηση, Δοκίμους κάθε Σχολής, το διακριτικό σήμα του «ΜΑΧΗΤΗ», και συγκεκριμένα στους Δόκιμους Ανθυποπυραγούς, Νίκα Αντώνιο, Ιωάννου Ορέστη και Τάτση Άννα, καθώς και στους Δόκιμους Πυροσβέστες, Αλεξόπουλο Χρήστο, Δανιήλ Χριστίνα και Πλατανιά Νικόλαο, οι οποίοι θα το φέρουν στη στολή τους, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής Λόχων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών Πυραγός Βλαχογιάννης Αλέξανδρος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, απευθυνόμενος στους νέους Δόκιμους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας υπογραμμίζοντας: «… πριν από λίγο ενώπιον Θεού, υπό την ένδοξη Σημαία του Πυροσβεστικού Σώματος, που κυματίζει σε κάθε τελετή  και παρουσία της Πυροσβεστικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας ,των Αξιωματικών  και Εκπαιδευτών σας, των συγγενών και φίλων σας που σας παρακολουθούν , ολοκληρώσατε τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης , της Στρατιωτικής Βασικής εκπαίδευσης .Η  αποφοίτηση  σας  είναι  μια  ημέρα  γιορτής  και τιμής για τη Σχολή μας και αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής. Πρέπει να αισθάνεστε πολύ υπερήφανοι .Επιλέξατε τη δύσκολη διαδρομή. Αποδείξατε ήδη, ότι έχετε δυνατότητες σε βαθμό που μέχρι σήμερα δεν είχατε  συνειδητοποιήσει.  Να  θυμάστε ότι αξίζει  στη ζωή είναι δύσκολο. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου. Πορευτείτε με αξιοπρέπεια, πίστη στο καθήκον και τις αρετές και ηθικές αξίες, που ανέκαθεν κοσμούσαν τους Πυροσβέστες και σας κάνουν ξεχωριστούς. Αντιμετωπίστε  τις προκλήσεις με αισιοδοξία, χαμόγελο και θετική σκέψη. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που η χώρα μας και η ανθρωπότητα γενικότερα υποφέρει από τη μάστιγα της επιδημίας του κορωνοϊού, απαιτείται συνεχής προσπάθεια, τήρηση των κανόνων υγιεινής και επαγρύπνηση προκειμένου να είστε για μια ακόμα φορά νικητές στη μάχη κατά του αόρατου και ύπουλου αυτού εχθρού. Απαιτείται επιπλέον συνεχής μελέτη, να σας διακατέχει υγιής ανησυχία και καινοτόμα σκέψη, έξω από τα συνηθισμένα προκειμένου να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Να επιδιώκεται τη διάκριση και με ορθό επαγγελματικό εγωισμό αλλά και συναδερφική αλληλεγγύη, να προσπαθείτε πάντα να είσθε οι καλύτεροι, η αριστεία να αποτελεί συνεχής επιδίωξη. Η Σχολή θα σας παρέχει υψηλή ακαδημαϊκή, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, διότι τώρα η τέχνη της πυρόσβεσης έγινε εφαρμοσμένη επιστήμη και προχωρημένη τεχνική και δεν αρκεί μόνο η σωματική ρώμη, αλλά χρειάζεται και η ρώμη της σκέψης. Η πατρίδα, όλοι εμείς έχουμε επενδύσει πολλά επάνω σε εσάς, είσθε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, υπάρχει διαρκής ανησυχία ώστε να σας παρέχουμε όλα τα ακαδημαϊκά και πυροσβεστικά εφόδια, για να γίνετε άξιοι. Αυτό αποδεικνύεται και την παρούσα περίοδο στην πράξη, όπου με πολλά και σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται, οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται προκειμένου να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και στις προδιαγραφές της εκπαίδευσης του Πυροσβέστη. Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στην Πυροσβεστική οικογένεια , σας συγχαίρω για την επιλογή σας και σας προτρέπω να επιδείξετε τον ίδιο ζήλο και επιμονή κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στη Σχολή …».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, Ταξίαρχος (ΤΘ) Παναγιώτης Κασαγιάννης, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τη συνεργασία του Ελληνικού Στρατού με το Πυροσβεστικό Σώμα, που συμβάλει στην εισαγωγική εκπαίδευση των Δοκίμων και ανέφερε μεταξύ άλλων: «… Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί και Πυροσβέστες, ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από οχτώ εβδομάδες η βασική στρατιωτική σας εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, η οποία είναι σημαντική διότι προάγει τις θεμελιώδεις αρχές της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της ασφάλειας, που είναι βασικά στοιχεία για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής σας. Οι εκπαιδευτές, σας παρείχαν εκπαίδευση σε μια μεγάλη ποικιλία στρατιωτικών αντικειμένων με ενδεικτικά τις ασκήσεις πυκνής τάξης, τον οπλισμό και τα πυρομαχικά, την πρακτική διδασκαλία βολής και την εκτέλεση βολών, την ατομική τακτική, τις επικοινωνίες καθώς και την σωματική αγωγή. Ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σας παρασχεθούν κατά την παραμονή σας στο στρατόπεδο, οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος πρόληψης και διασποράς του κορωνοϊού, έχοντας θέσει ως στόχο την προάσπιση της υγείας σας αλλά και την ανεπηρέαστη διεξαγωγή της εκπαιδεύσεώς σας. Είμαι βέβαιος ότι αποκομίσατε το μέγιστο δυνατό όφελος και αυτό θα συντελέσει σημαντικά στην εκπλήρωση των αποστολών που θα αναλάβετε στο μέλλον … »

Ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που ενεπλάκη καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εκπαίδευση με άψογη στάση, συμπεριφορά και συνεργασία, με αποτέλεσμα τον μέγιστο βαθμό της επιτυχίας της.

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, κατά την ομιλία του ανέφερε: «… Με ιδιαίτερη χαρά, υποδεχόμαστε στην πυροσβεστική οικογένεια 17 νέους Δόκιμους Ανθυποπυραγούς και 161 νέους Δόκιμους Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες που αφού ολοκλήρωσαν τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση, από σήμερα, θα συνεχίσουν την κυρίως εκπαίδευσή τους σε πυροσβεστικά αντικείμενα τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και σε θεωρητικό. Η παραμονή σας στο εκπαιδευτικό κέντρο Τσοτυλίου σηματοδοτεί την απαρχή ενός μεγάλου, δύσκολου αλλά και συνάμα συναρπαστικού ταξιδιού που θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα  εφόδια, ώστε να γίνετε άξιοι πυροσβέστες και να υπηρετήσετε με σθένος και αυταπάρνηση το ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα. Με την παρακολούθηση λοιπόν των μαθημάτων της Σχολής, θα έχετε τα εχέγγυα ώστε να ανταπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δύσκολη αποστολή σας, σε μια εποχή που οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς αφού οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Οπλιστείτε με πνευματική και ψυχική δύναμη, καλλιεργείστε μέσα σας το αίσθημα του ανθρωπισμού, του αλτρουισμού, την αλληλεγγύη, τη μετριοπάθεια, τη σεμνότητα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια και τις άλλες ψυχικές αρετές, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε το σεβασμό των υφισταμένων σας, την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας και την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος απευθυνόμενος στον Διοικητή του ΚΕΤΘ Αυλώνα Ταξίαρχο (ΤΘ) Παναγιώτη Κασαγιάννη εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τον ίδιο, αλλά και σε όλο το προσωπικό του στρατοπέδου για την υποδειγματική συνεργασία, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η καλή θέληση και συναδελφικότητα, δίνει λύσεις, και επιφέρει πρόοδο και παραγωγικό αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των Δοκίμων όπου τους συνεχάρη και τους διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους, με την εισαγωγή τους στην Πυροσβεστική Ακαδημία, δεν εξασφάλισαν μόνο την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά απέκτησαν και μια δεύτερη οικογένεια.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Π.Σ. Σπυρίδωνας Πέτρου, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη».

Η βασική στρατιωτική εκπαίδευση των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών πραγματοποιείται σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας Στρατού Ξηράς και Πυροσβεστικού Σώματος από το έτος 2016 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω φοίτησή τους στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis