Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 02/10/2020

Σχετικά με δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν λόγο για φορολόγηση των εφάπαξ παροχών, θέλω να κάνω γνωστό στους ασφαλισμένους του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4387/2016 και Ν. 4670/2020) δεν προβλέπεται η φορολόγηση αυτών. Η «κινδυνολογία» και «τρομολαγνία» που επικράτησε στις αρχές της χρεοκοπίας της χώρας το 2010 και οδήγησε χιλιάδες εργαζομένους σε πρόωρη συνταξιοδότηση, με όλα τα μετέπειτα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα που είχε γι’ αυτούς, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση στις σημερινές συνθήκες να οδηγήσει τους συναδέλφους σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Επισημαίνω ιδιαίτερα, ότι η συνταξιοδότηση σύμφωνα με τους τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους με ολιγότερα των 40 ετών υπηρεσίας (35 έτη +5 μάχιμα), οδηγεί σε αναπλήρωση των συντάξιμων αποδοχών περί το 60% (συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής σύνταξης) του λαμβανομένου μισθού των.

Τούτων δοθέντων και σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν προκύπτει ουδένας λόγος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες εντέλει θα αποφέρουν οικονομική ζημία σ’ όσους το αποφασίσουν.

 

Βασίλης Βράντζας

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Πρόεδρος Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στεγαστικό Δάνειο για Ένστολους με Προνομιακό Επιτόκιο αποκλειστικά από την IMS

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis