Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 02/03/2022

Ο πόλεμος δεν φοβίζει τα μοντέλα της Tesla ακόμα κι όταν αυτός είναι βιολογικός αξιοποιώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα φίλτρανσης αέρα.

Με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα φίλτρανσης εφοδιάζει η Tesla τα μοντέλα, αρχής γενομένης από το Model Y και το Model S, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τα επίπεδα μόλυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα στον θάλαμο επιβατών των προτάσεών της.

Μάλιστα η αμερικανική φίρμα πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα παραπάνω, εξοπλίζοντας το σύστημα κλιματισμού των παραπάνω μοντέλων με λειτουργία προστασίας σε περίπτωση βιολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με την Tesla, το νέο σύστημα φίλτρανσης είναι 100 φορές αποτελεσματικότερο από τα υπόλοιπα συστήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής, έχοντας τη δυνατότητα να συγκρατήσει το 99,97% των μικροσωματιδίων και τα αέριων ρύπων, όπως άλλωστε τα βακτήρια και τους υιούς.

Βιολογικός πόλεμος

Μάλιστα η αποτελεσματικότητά του είναι τέτοια που μπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες του αυτοκινήτου ακόμα και στην περίπτωση βιολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με τον Elon Musk τα Model Y και το Model S δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς στο δημοφιλέστερο μοντέλο της Tesla (βλέπε Model 3) δεν υπήρχε επαρκής χώρος για την εγκατάσταση του προηγμένου συστήματος φίλτρανσης.

Την είδηση της εγκατάστασης ενός νέου συστήματος φίλτρανσης στα Model Y και Model S συνοδεύθηκε από ένα video, στο οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει κανείς τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα ενός συμβατικού συστήματος κλιματισμού και την προετοιμασμένη ακόμα και για βιολογικό πόλεμο εγκατάσταση της Tesla. 

Πηγή: carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis