Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:39 | 26/10/2017

Αντιφατικός, όπως πάντα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός και η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, καθόσον η Ελλάδα θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, για αναβάθμιση των F-16....

΄΄Επιτέλους ας προσγειωθούν οι πολιτικοί μας ηγέτες και ας έρθουν να τους κάνουμε μια βόλτα με τα περιπολικά και συμβατικά οχήματα των υπηρεσιών μας ΄΄ μήπως φιλοτιμηθούν και διαπιστώσουν με τα δικά τους μάτια την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει ...

[custom:google-ads]

Κατάντια και Απαξίωση ! 

Όχι με αυτά τα οχήματα που βλέπουν στην Αθήνα να τους συνοδεύουν οι συνάδελφοι μας,τα οποία είναι λιγοστά και μόνο για αυτό το σκοπό, αλλά με αυτά που μας στέλνουν εκτός Αττικής για να πατάξουμε το έγκλημα και να γυρίσουμε σώοι στις οικογένειες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Να ξεκινήσει διάλογος άμεσα για την αναδιάρθρωση της ΔΑΕΒ, των Επισημων, του Αρχηγειου και του επιτελειου ΓΑΔΑ ..."

Αυτά τα οχήματα που έχουν 700.000 χλμ και κινούνται ακόμα και μπορεί να κινούνται 24ωρες το 24ωρο και που όσα χρήματα και να δαπανήσει το Αρχηγείο μας για ανταλλακτικά πλέον δεν επισκευάζονται λόγω γήρατος και παραδίδονται στους συναδέλφους μας για εκτέλεση υπηρεσίας ημιτελή , φέροντας μη γνήσια ανταλλακτικά πολλές φορές λόγω μεγάλου κόστους των γνησίων , χωρίς να έχουν εκτιμηθεί ποτέ από ΚΤΕΟ , παντελώς ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Καταντήσαμε μια Αστυνομία με σπασμένο διαφορικό χωρίς χειρόφρενο ,χωρίς πάτωμα, με καλώδια να ξεπροβάλουν από παντού, με μονωτικές ταινίες που μπάζει νερά όταν βρέχει , και που ΚΑΙΓΕΤΑΙ εν ΚΙΝΗΣΕΙ.

Πρόκειται για έναν γηρασμένο στόλο, που καμία ηγεσία και κυβέρνηση δεν πήρε απόφαση να ανανεώσει σταδιακά και έμειναν στις "δωρεές".

Το 2015 και 2016 το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε 850 οχήματα είτε κατασχεμένα από τον Ο.Δ.Δ.Υ., είτε μέσα από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε από το Π.Δ.Ε., Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ωστόσο οι "μάχιμες" υπηρεσίες δεν τα είδαν ποτέ!!! Οπως επίσης δεν είδαν και όσα οχήματα κατασχέθηκαν με δικές τους υπηρεσιακές ενέργειες από εξάρθρωση Εγκληματικών Οργανώσεων κλπ, αφού και αυτά διατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και «παρκάρουν» έξω από τις κατοικίες υψηλών στόχων...

Πόσα by pass μπορεί να κάνει η φυσική μας ηγεσία ώστε να λειτουργήσει ξανά ο γηρασμένος στόλος μας ?? 

Πως να προληφθεί και να κατασταλεί το έγκλημα σ' ένα κλίμα απαξίωσης ανεπάρκειας μέσων και ανθρώπινων πόρων?

Δε νοείται αναδιοργάνωση χωρίς να τροποποιηθεί το Οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να καταστεί καλύτερη η διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων της, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη αστυνόμευση της Ελλάδας.

Δεν θα επιτευχθεί ποτέ χωρίς να γίνει άμεσα έλεγχος και αξιολόγηση του, χωρίς να αντικατασταθούν τα ακατάλληλα οχήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αστυνομικών υπαλλήλων και χωρίς να επανδρωθεί το Αστυνομικό Σώμα με νεότερο ηλικιακά ανθρώπινο δυναμικό και σίγουρα δε θα επιτευχθεί το σχέδιο αυτό της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. δαπανώντας χρήματα σε κτίρια και εγκαταστάσεις μόνο. 

-Προβείτε άμεσα σε ενέργειες ελέγχου και αξιολόγησης του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εξακριβωθεί και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του (έλεγχος ΚΤΕΟ) και όσα οχήματα δεν είναι ασφαλή παροπλίστε τα για να μη θρηνήσουμε στο μέλλον ανθρώπινες ζωές.

-Αντικαταστήσετε τα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρουν εμφανή προβλήματα, βλάβες και δυσλειτουργίες, ένεκα της παλαιότητάς τους, ώστε να καταστεί από κάθε άποψη ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και οικονομικότερη η χρήση αυτών , αφού οι δαπάνες επισκευής του κάθε παλαιωμένου οχήματος πλέον ξεπερνούν το ποσό αγοράς ενός νέου !

Προχωρήστε σε αναδιάρθρωση και επανακατανομή του στόλου της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και όλου του υλικού καθόσον οι ανάγκες των υπηρεσιών είναι μεταβαλλόμενες και ανάλογες της εγκληματικότητας η οποία δεν παραμένει ποτέ στάσιμη και μόνο στα όρια της πρωτεύουσας. 

Τροποποιήσετε το θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων, προκειμένου να επανδρωθεί το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με νεότερο ηλικιακά ανθρώπινο δυναμικό. Δώστε επιτέλους πνοή και δυναμικότητα στις περιφερειακές υπηρεσίες.

** Το ανωτέρω κείμενο αναρτήθηκε εχθές στη σελίδα στο fb ΕΚΑ Σερρών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίσεις – Προαγωγές: Δυστυχώς για ακόμα μία χρονιά η «ομηρία» των αξιωματικών συνεχίζεται ...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis