Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:27 | 29/05/2018

Μέσα σε μια δεκαετία, αν όχι νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός θα χρειαστεί να αναβαθμίσει τα οπλικά του συστήματα.

Τα λέιζερ, τα υπερηχητικά όπλα και η αναβάθμιση δικτύων επικοινωνίας, είναι τα τρία απαραίτητα για την αναβάθμιση του αμερικανικού στρατού στην παρούσα χρονική περίοδο, ενώ ακολουθούν τα drones και τα οχήματα εδάφους.

[custom:google-ads]

Κίνα και Ρωσία ήδη αναπτύσσουν εξοπλισμούς πάνω στις προαναφερθείσες τεχνολογίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ. Ο γενικός γραμματέας του αμερικανικού στρατού, Mark T. Esper, μιλώντας σε ημερίδα για την ασφάλεια τόνισε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στα στρατιωτικά συστήματα διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει πίσω.

Ο Esper παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες που θα αποκτήσει σύντομα ο αμερικανικός στρατός για να είναι πιο εξελιγμένος από τον κινέζικο και τον ρωσικό.

Φωτιές μεγάλης εμβέλειας και σε ακριβές σημείο

Φωτιές μεγάλης εμβέλειας και σε ακριβές σημείο

«Ο στρατός δίνει μεγάλη βάση στα υπερηχητικά όπλα. Θεωρεί πως αλλάζουν το παιχνίδι και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», αναφέρει ο Esper. Τα βλήματα των υπερηχητικών όπλων φθάνουν σε ακτίνα εκατοντάδων μιλίων και το συγκεκριμένο γεγονός «μας δίνει τη δυνατότητα να βλάψουμε ή να παγιδεύσουμε έναν αντίπαλο».

Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα φθάσουν στο σημείο να δημιουργήσουν υπερηχητικούς πυραύλους που θα εκτοξεύονται από θαλάσσια μέσα, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και τα drones.

Αυτόνομα άρματα

Αυτόνομα άρματα

Η δεύτερη προτεραιότητα του αμερικανικού στρατού είναι η αναβάθμιση των αρμάτων Bradley, τα οποία πλέον δεν μπορούν να μεταφέρουν σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών και προηγμένα όπλα, σύμφωνα με τον Esper. Ο στρατός προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει την αναβάθμιση των αρμάτων που θα είναι αυτόνομα.

Η ιδέα εξέλιξης των Brandley είναι ναι μεν λιγότερο κοστοβόρα ωστόσο διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα άρματα, σε δοκιμαστικές αλλαγές, δεν μπορούν να είναι αυτόνομα, παρά μόνο ημιαυτόνομα.

Σχέδιο Future Vertical Lift

Σχέδιο Future Vertical Lift

Πρόκειται για ένα σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ και προβλέπει την αναβάθμιση στρατιωτικών αεροσκαφών. Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το 2020.

Κατά τη διάρκεια του Future Vertical Lift, θα αναβαθμιστούν πέντε τύποι στρατιωτικών αεροσκαφών σε κινητήρες, αισθητήρες (κτλπ).

Εξελιγμένα δίκτυα επικοινωνίας

Εξελιγμένα δίκτυα επικοινωνίας

Η οικοδόμηση ενός εξελιγμένου δικτύου επικοινωνίας είναι η τέταρτη προτεραιότητα του αμερικανικού στρατού. Σύμφωνα με τον Esper σκοπός είναι η οικοδόμηση ενός γρήγορου δικτύου που θα ελίσσεται και θα διασφαλίζει την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Οι στρατιώτες στον αμερικανικό στρατό είναι εκπαιδευμένοι να επικοινωνούν και χωρίς GPS, ωστόσο η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και προκειμένου να προλάβουν τους αντιπάλους τους, οι ΗΠΑ, επιθυμούν ένα σύστημα που δεν θα πέφτει και δεν θα έχει παρεμβολές από αντιπάλους.

Αεροπορική και πυραυλική άμυνα

Αεροπορική και πυραυλική άμυνα

Η πέμπτη προτεραιότητα αφορά την αεροπορική και πυραυλική άμυνα. Ο Esper δήλωσε ότι τα γεγονότα στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας θορύβησαν τις ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της εναέριας άμυνας.

Μέχρι το 2020 οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να έχουν εγκαταστήσει νέα πυραυλικά συστήματα που θα καταρρίπτουν εχθρικά αεροσκάφη. Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ενεργειακών όπλων, σαν τα λέιζερ. Ο στρατός επιλέγει τα συγκεκριμένα όπλα επειδή επαναχρησιμοποιούνται.

Θνησιμότητα στρατιωτών

Θνησιμότητα στρατιωτών

Η τελική προτεραιότητα των ΗΠΑ αφορά τη θνησιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού.

Πάνω στο συγκεκριμένο τομέα γίνονται πολλές δοκιμές που αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό του έμψυχου δυναμικού του αμερικανικού στρατού.

Το Κογκρέσο εγκρίνει συνεχώς ολοένα και υψηλότερες δαπάνες για την εκπαίδευση των στρατιωτών. Σύμφωνα με τον Esper, ο στρατιώτης του μέλλοντος στις ΗΠΑ πρέπει να φθάσει σε σημείο που θα βρίσκεται στο πεδίο της μάχης και θα χρειάζεται ελάχιστη καθοδήγηση.

«Στόχος μας είναι να απομακρυνθούν από τα κτήρια και τα γραφεία οι στρατιώτες» λέει ο Esper.

Οι στρατιώτες θα εκπαιδευτούν περαιτέρω σε μεγάλες μάχες και σε συνθήκες που θα είναι διάσπαρτοι σε πεδίο μάχης.

Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές προκειμένου να δημιουργηθεί ολοκληρωμένο σύστημα προσωπικού το οποίο θα ορίζει τα ακριβή προσόντα που πρέπει να έχει ένας στρατιώτης, όπως για παράδειγμα οι γνώσεις, οι δεξιότητες, ο χαρακτήρας, τα χαρακτηριστικά, οι επιθυμίες. Μετά από αυτό, θα ορίζεται και η ακριβής θέση που μπορεί να λάβει, προκειμένου να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τέλος, προβλέπεται να ενταχθούν στα ενεργά τάγματα διατροφολόγοι, αθλητικοί γυμναστές και φυσικοθεραπευτές. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους στρατιώτες μας σαν επαγγελματίες αθλητές» είπε ο Esper.

Πηγή:  reader.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis