Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΛΒΑΝΙΑ
21:14 | 07/09/2022

Η Αλβανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ιράν και έδωσε εντολή στους ιρανούς διπλωμάτες και το προσωπικό της ιρανικής πρεσβείας να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε 24 ώρες, έπειτα από έρευνα για μια κυβερνοεπίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει με άμεση ισχύ τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», αναφέρει ο Ράμα σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

«Αυτή η ακραία απάντηση ... είναι πλήρως αναλογική προς τη σοβαρότητα και τον κίνδυνο της κυβερνοεπίθεσης που απείλησε να παραλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να διαγράψει ψηφιακά συστήματα και να παραβιάσει κρατικά αρχεία, να υποκλέψει ηλεκτρονική ενδοεπικοινωνία της κυβέρνησης και να προκαλέσει χάος και ανασφάλεια στη χώρα», δήλωσε ο Ράμα.

«Μια εμπεριστατωμένη έρευνα μας έδωσε την αδιαμφισβήτητη απόδειξη» ότι η κυβερνοεπίθεση αυτή είχε «ενορχηστρωθεί και είχε σπόνσορα» την Τεχεράνη, πρόσθεσε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis