Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 28/01/2015

«Το ελληνικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε πρόσφατα τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή, υπόσχεται να καταργήσει τη λιτότητα, να προβεί σε νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να αλλάξει τους όρους για την αποπληρωμή των χρεών και να τεθεί  εκτός του ΝΑΤΟ» αναφέρει εφημερίδα των Σκοπίων.

«Το πρόγραμμα του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές αποτελείται από τέσσερα κύρια σημεία. Καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάπτυξη της οικονομίας και της φορολογικής δικαιοσύνης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μετατροπής του πολιτικού συστήματος με περισσότερη δημοκρατία» συνεχίζει το δημοσίευμα..

«Το τελευταίο κεφάλαιο αποτελείται από  40 σημεία, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια, την αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την υποστήριξη της Παλαιστίνης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του 1967, για μια σταθερή συμφωνία με την Τουρκία και το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα και αυτές του ΝΑΤΟ» επισημαίνει και καταλήγει:

«Αυτό σημαίνει, ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει αυτά, τότε η Ελλάδα θα βγει σύντομα από το ΝΑΤΟ και δεν θα υπάρχουν, πια, προϋποθέσεις για τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Με απλά λόγια, δεν θα υπάρχει κανείς που να εμποδίσει τη χώρα μας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα , ο Τσίπρας έχει τονίσει ότι εκτός από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Ρωσία και να στραφεί στις χώρες της ομάδας BRICS».

Τέλος, σχολιάζει πως « σε όλες αυτές τις αναφορές, όταν ρωτήθηκε ο Τσίπρας, στην ίδια ερώτηση ποτέ δεν έδινε πανομοιότυπη απάντηση...».

ΑΠΟΔΟΣΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis