Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet
13:35 | 24/09/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Αγαπητό Policenet, θα ήθελα κι εγώ να αναφερθώ στο ζήτημα των αμοιβών των Αστυνομικών. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Όπως κάθε επαγγελματικός κλάδος, έτσι κι εμείς έχουμε υποστεί πολλές περικοπές. Οι Αστυνομικοί έχουμε πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να επιβιώσουμε με πολύ λίγα χρήματα. Άλλωστε σε αυτή τη θέση είναι και χιλιάδες συμπολίτες μας που κάνουν άλλες δουλειές.

Διαβάστε επίσης

Όμως στο Σώμα της Αστυνομίας, στο οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ για περισσότερο από δύο δεκαετίες, συμβαίνουν πολλά παράλογα με τις αμοιβές.

Και μάλιστα τα παράλογα με τις αμοιβές των Αστυνομικών διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την «στρεβλή» πραγματικότητα που βιώνουμε στους κόλπους της Αστυνομίας.

Κατά την άποψη μου είναι παράλογο ένας Αστυνομικός που καλείται να αντιμετωπίσει το Αθηναϊκό κόστος και τα Αθηναϊκά ενοίκια να παίρνει ακριβώς τα ίδια χρήματα με τους συναδέλφους της επαρχίας.

Είναι παράλογο όσοι αστυνομικοί που εργάζονται σε πόστα με δύσκολες συνθήκες, με αυξημένη επικινδυνότητα και μεγάλο ρίσκο εμπλοκής σε μακροχρόνιες δαπανηρές νομικές περιπέτειες να αμείβονται ακριβώς το ίδιο με συναδέλφους που εργάζονται σε συνθήκες απόλυτης υπηρεσιακής ομαλότητας.

Είναι παράλογο οι Διοικητές δύσκολων υπηρεσιών να αμείβονται το ίδιο με Αξιωματικούς που δεν έχουν ούτε το ένα τρίτο των ευθυνών.

Είναι παράλογο οι αμοιβές των Αστυνομικών να μην αυξομειώνονται ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με την εξαιρετικά καλή ή εξαιρετικά κακή απόδοση τους.

Είναι παράλογο προϊστάμενοι να αμείβονται σημαντικά λιγότερο από τους υφισταμένους τους.

Είναι παράλογο να πριμοδοτούνται με επιδόματα Υπηρεσίες με ευκολότερο αντικείμενο από άλλες που ουδέποτε έτυχαν μισθολογικών κινήτρων ή επιβραβεύσεων.

Τέλος είναι εξαιρετικά παράλογο να περιμένουν οι Αστυνομικοί σχεδόν 15 χρόνια για να δουν μία σοβαρή αύξηση από την εκκίνηση της σταδιοδρομίας τους …

Σε ζητήματα όπως η αναγνώριση του επικίνδυνου δεν θα αναφερθώ, γιατί άλλοι εξαιρετικοί συνάδελφοι έχουν κάνει στην ιστοσελίδα σας αξιόλογες παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν θεραπεύσουμε τα «παράλογα» δεν θα δούμε ποτέ προκοπή. Σας ευχαριστώ πολύ"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis