Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:43 | 03/05/2016

Οι καλοί καπετάνιοι στη φουρτούνα φαίνονται και αυτή την εβδομάδα τα παιδιά θα ανοιχτούν στις θάλασσες, θα ανακαλύψουν μυστικούς κώδικες, θα δέσουν και θα λύσουν ναυτικούς κόμπους, θα προσανατολιστούν με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουν τα πλοία τους ανάμεσα σε νάρκες.   

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουν, για να φέρουν εις πέρας μια παράτολμη αποστολή, 4,5 και 6 Μαϊου στον Ελληνικό Κόσμο.  Έχουν άραγε θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουν; Θα εμπνευστούν από τις ιστορίες των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού; Θα γράψουν τη δική τους ιστορία ανδρείας;    

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, που εμπνέεται από την έκθεση «Ιστορίες ανδρείας» και φιλοξενείται στο χώρο.   

Οι «Ιστορίες Ανδρείας» επιχειρούν μιαν άλλη προσέγγιση στην ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας.   

Στο κουφάρι ενός πλοίου, που συνθέτει το σκηνικό της έκθεσης, αναπτύσσονται όλα τα σημαντικά επεισόδια της πορείας του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα από μικρές άγνωστες ιστορίες. Επιλεγμένα αντικείμενα, που δεν έχουν ως τώρα εκτεθεί, παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις, να κατανοήσουν, να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.    

Σαλπάροντας με το πλοίο της έκθεσης Η είσοδος της έκθεσης είναι από την πρύμνη του πλοίου. Ένα πλοίο με πολύτιμα αντικείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που αφηγούνται ιστορίες ανδρών, είτε αυτοί είναι απλοί ναύτες, είτε αξιωματικοί, είτε γνωστοί καπετάνιοι. Οι επισκέπτες καλούνται, σε ένα ταξίδι στο χρόνο με πλοηγό και συνοδοιπόρους όλους τους ανθρώπους που έγραψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ιστορία και δημιούργησαν αυτό που, βαθιά ανθρώπινο και βαθιά αληθινό, μπορεί να μας κάνει περήφανους.  

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ: 212 2540000

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Τετάρτη 4/5, Πέμπτη, 5/5 Παρασκευή 6/5

Ώρα έναρξης: 11:30

Διάρκεια: 90’

Κόστος συμμετοχής: 8,5 ευρώ  

http://www.pronews.gr/

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis