Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 19/10/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Τα Νέα της Υ.Α.Τ.

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΡΑΧΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΚΡΙΜΠΕΝΗΣ Αποστόλης, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Θωμάς, ΜΑΛΑΚΟΣ Χρήστος, ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ-ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Γρηγόριος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ Άγγελος, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Βασίλειος

  • Αρχικά θα θέλαμε να αναφερθούμε σε όσα συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο. Η πολιτεία πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια.
  • Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε είχε άμεσο αντίκτυπο στην υπηρεσία μας διότι απασχολούνται σε καθημερινή βάση έξι Διμοιρίες της Υ.Α.Τ. ανά βάρδια, δηλαδή εικοσιτέσσερις Διμοιρίες ημερησίως και συν τις όποιες άλλες Δυνάμεις ,αγγίζοντας και πολλές φορές ξεπερνώντας τους τετρακόσιους<400> αστυνομικούς ημερησίως σε ένα μόλις οικοδομικό τετράγωνο της Αττικής και σε μια περιοχή η οποία θεωρητικά έχει «καθαρίσει»
  • Πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τετρακόσιοι αστυνομικοί την ίδια ώρα που πολιτικοί παράγοντες ισχυρίζονται πως τα Εξάρχεια έχουν «καθαρίσει».

Φανταστείτε να μην είχαν καθαρίσει τότε πόσους θα χρειάζονταν; Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τρομερή καταπόνηση του προσωπικού λόγω της πολύωρης ορθοστασίας η οποία ήρθε να προστεθεί στο ήδη ταλαιπωρημένο προσωπικό της Υ.Α.Τ. λόγω των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

  • Από την στιγμή που εκπονήθηκε ο εν λόγω σχεδιασμός θέσαμε στην φυσική ηγεσία κάποιους προβληματισμούς μας αν και δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες λόγω του ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ και αρκετά χρόνια σε αυτή την υπηρεσία εύλογα μας γεννούνται τα εξής ερωτήματα:
  • Τι θα γίνει όταν αρχίσουν οι αθλητικές εκδηλώσεις (ποδοσφαιρικά ή μπασκετικά ντέρμπι);
  • Τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις;
  • Πως θα αντιμετωπιστούν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες σε άλλες πόλεις όπως η αναγκαία μετακίνηση Διμοιριών της υπηρεσίας μας για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που συνέβη τις προηγούμενες μέρες; Όλοι μας διαπιστώσαμε ότι ο υπάρχων σχεδιασμός πήγε στον βρόντο.

Την ίδια ώρα που είμαστε επιφορτισμένοι με όλα τα παραπάνω είχαμε και την «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής Αστυνομίας γεγονός που έφερε και την δίκη μας υπηρεσία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς οι συνάδελφοι της νεοσυσταθείσας αυτής υπηρεσίας βρίσκονται πραγματικά εκτεθειμένοι σε κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά από άτομα που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τα πανεπιστήμια.

  • Όσον αφορά την αναγκαία ενίσχυση της Υπηρεσίας μας, ενισχυθήκαμε με μόλις 180 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες σαν διεύθυνση ενώ ταυτόχρονα για να ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της φυσικής ηγεσίας θα έπρεπε να ενισχυθούμε με τουλάχιστον 350 άτομα.
  • Στο ζήτημα των καταγγελλομένων είναι γεγονός πως έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα αμφιβόλου προελεύσεως καταγγελλόμενα έγγραφα εναντίον της υπηρεσίας μας, με αποτέλεσμα όλα να καταλήγουν στο νομικό σύμβουλο της Ένωσής μας.

Καθώς εμάς μας καλούν με το παραμικρό αναξιόπιστο δημοσίευμα να δώσουμε έγγραφες εξηγήσεις πράγμα το οποίο δε συμβαίνει για το ζήτημα της ανακατασκευής των υπηρεσιακών οχημάτων το οποίο έχουμε καταγγείλει ως Ένωση πολλάκις.

Υγ: Όταν οι αριθμοί συμφωνούν οι ιδέες γίνονται πράξη.

Στην Υπηρεσία μας οι αριθμοί δεν συμφωνούν αλλά η ηγεσία απαιτεί να κάνουμε πράξη τις ιδέες της.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis