Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
MAT
09:19 | 31/05/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

  • Για πολλοστή φορά είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τις ελλείψεις της Υπηρεσίας μας στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού.

Θα ήμασταν αχάριστοι αν δεν αναγνωρίζαμε την βελτίωση της υπηρεσίας μας στον τομέα της υλικοτεχνικής μέριμνας καθώς όλοι οι υπηρετούντες της Υ.Α.Τ. έχουν προμηθευτεί ποιοτικό υπηρεσιακό εξοπλισμό για την εκτέλεση του καθημερινού τους καθήκοντος. Όμως καλώς ή κακώς σε μια υπηρεσία όπως η ΥΑΤ επίκεντρο παραμένει το ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που σημαίνει πως το Α και το Ω είναι η ενίσχυσή μας με νεοεξερχόμενους συναδέλφους και αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη.

Δε λησμονούμε πως τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε ενίσχυση της υπηρεσίας μας γεγονός που δε συνέβη σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλο πρόβλημα όμως ποτέ οι διμοιρίες δεν πλησίασαν τον απαιτούμενο αριθμό συναδέλφων για την εύρυθμη καθημερινή τους λειτουργία.

Κατάσταση η οποία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο λόγω της επιπλέον μείωσης του προσωπικού εξαιτίας των μεταθέσεων τόσο εντός όσο και εκτός Γ.Α.Δ.Α.

Δυστυχώς εν έτει 2022 η υπηρεσία μας είναι στα ίδια επίπεδα προσωπικού με το καλοκαίρι του 2019 . Αυτά βέβαια είναι αποτυπωμένα με αριθμούς και δεν τα φανταζόμαστε . Ως Ένωση θα θέσουμε προσεχώς στον νέο Αρχηγό του σώματος Αντιστράτηγο κ. Σκούμα Κωνσταντίνο καθώς και στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Δουρβετάκη Εμμανουήλ στους οποίους ευχόμαστε να ανταπεξέλθουν κατά τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα!

  • Σχετικά με τα υπηρεσιακά λεωφορεία η προτέρα κατάσταση στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μας διαιωνίζεται διαρκώς με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα οχήματα της υπηρεσίας μας να επιστρέφουν στο αρμόδιο για την ανακατασκευή τους συνεργείο, ταλαιπωρώντας έτσι το ήδη καταπονημένο προσωπικό.

Δεν έχουμε διάθεση να φανούμε μετά Χριστόν προφήτες όσον αφορά όμως τα υπηρεσιακά λεωφορεία είναι γεγονός ότι τα προβλήματα διαρκώς αυξάνονται και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα γίνονται όλο και περισσότερα. Βασικό ζήτημα είναι αυτό του κλιματισμού των οχημάτων αυτών και σε περίπτωση που δεν ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι θα είμαστε αναγκασμένοι για ακόμα ένα καλοκαίρι να εκτελούμε υπηρεσία στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Είναι ένα φλέγον ζήτημα και να είστε βέβαιοι πως θα τεθεί εκ νέου στη νέα φυσική ηγεσία μέχρι επιτέλους να βρεθεί μια λύση επ´αυτού.

  • Το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας κινητοποιήσεων των αγροτών στη Λάρισα ένα μεγάλο κομμάτι της υπηρεσίας μας μετακινήθηκε εν μια νυκτί στην Δ.Α. Λάρισας.

Κατόπιν ενεργειών της Ένωσης μας σε συνεννόηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως καθώς και του  Ταξίαρχου της Δ.Α.Ε.Α. κ Παπαδήμου Δημητρίου ο οποίος μετέβη και ο ίδιος με τις Διμοιρίες στην Λάρισα εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των συναδέλφων μας. Οφείλουμε να αναφερθούμε σε αυτό καθώς κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις στην επαρχία χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τα προβλεπόμενα. Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για πράγματα και συνθήκες οι οποίες εν έτη 2022 θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένες.

  • Δε θα μπορούσαμε να μην αγγίξουμε και το ζήτημα των σταθερών σημείων καθώς είναι γεγονός πως τις τελευταίες εβδομάδες οι καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των διμοιριών που παραμένουν σταθερές στα Εξάρχεια έχουν έρθει πάλι στο προσκήνιο. Μπορεί η αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα να έχει μετατρέψει την κατοχή και την ρίψη βομβών μολότοφ από πλημμέλημα σε κακούργημα αυτό όμως δεν εμποδίζει τους «γνωστούς-αγνώστους» θαμώνες των Εξαρχείων να επιτεθούν σε διμοιρίες ακόμα και όταν αυτές βρίσκονται εν κινήσει.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να είμαστε σταθεροί στόχοι σε πεδίο βολής .

Οι εποχές που ο αστυνομικός υπέμενε αδιαμαρτύρητα και γινόταν έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε εγκληματικού στοιχείου που στόχο είχε να τον κάψει ζωντανό όσο εκπροσωπούμε εμείς τους συναδέλφους να είστε σίγουροι πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  • Αν και δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε προσωπικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που πέρασαν από την Υπηρεσία μας αφήνοντας το στίγμα τους είτε θετικά είτε αρνητικά, πιστεύουμε ότι στην περίπτωση του νυν Ταξιάρχου μας κ. Παπαδήμου Δημήτριου με 42 χρόνια στην ενεργό δράση τα περισσότερα εκ των οποίων στην Διεύθυνση μας είναι χρέος μας να κάνουμε μια εξαίρεση.

Οφείλουμε να δηλώσουμε δημόσια την ικανοποίηση μας για την αναγνώριση του έργου του από την ηγεσία και την παράταση της θητείας του στο τιμόνι της Δ.Α.Ε.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis