Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 19/04/2022

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, επισκέφθηκε τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο κ. ΔΑΒΑΛΟ Δημήτριο και αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, του εξέθεσε δια ζώσης,  καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα,  τα ζητήματα που απασχολούν τους  συναδέλφους – μέλη της που υπηρετούν στην Ασφάλεια, με κυριότερα εξ’ αυτών τα κάτωθι:

Παραβίαση διατάξεων χρόνου εργασίας

  • Παράτυπη διάθεση του προσωπικού σε συνεχόμενη διπλή νυχτερινή εργασία.
  • Διαταγές για μέτρα ασφαλείας που διατάσσονται αργά το βράδυ, έχουν ως αποτέλεσμα να τροποποιείται αρκετά συχνά η υπηρεσία που έχει ανακοινωθεί και σε λίγες -ευτυχώς- περιπτώσεις να ανακαλούνται οι Ημερήσιες Αναπαύσεις. Ως συνέπεια, αρκετές Υπηρεσίες, προκειμένου να αποφεύγουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και παράπονα των συναδέλφων, επιλέγουν να μην εκδίδουν υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

Διάθεση του προσωπικού σε καθήκοντα

αλλότρια της αποστολής της Ασφάλειας

Οι συνεχείς εντολές από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας προς την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για φύλαξη νέων “ευπαθών” στόχων και προσώπων,  αποβαίνει αποκλειστικά εις βάρος της φύσης και της κύριας αποστολής της εκάστοτε Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεπώς και εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Συχνό φαινόμενο αποτελεί και η αναζήτηση ευθυνών από τις δικαστικές αρχές αναφορικά με τη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των εκκρεμούντων υποθέσεων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμής τους διατίθεται καθημερινά σε πάρεργα και ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών.

                                                                            Σταθερά σημεία

Έως ότου αποφανθούν οι δικαστικές αρχές όπου έχουμε προσφύγει, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι η διάθεση προσωπικού ακίνητο σε φύλαξη σταθερών στόχων συνεχίζεται, δυστυχώς, απρόσκοπτα.

                                                                            Μέτρα με στολή

Na παγιωθεί η μη διάθεση του προσωπικού σε μέτρα τάξης με στολή, καθώς αντικρούει στην φύση και στην αποστολή της Υπηρεσίας και δεν συνάδει με τα καθήκοντα που εκτελούν καθημερινά οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 Βανάκι Μεταγωγών Υ.Α.Α.

Διατήρηση της Διαταγής σύμφωνα με την οποία ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για τις μεταγωγές με το βανάκι, όπου οι Υπηρεσίες των αστυνομικών καλούνται να μεριμνούν εγκαίρως για την αντικατάσταση του προσωπικού και την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, σχετικά με τον υπολογισμό του επιπλέον εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Σε περίπτωση δε αδυναμίας αντικατάστασης σε μεταγωγή η οποία επιβάλλεται να συνεχιστεί περαιτέρω, οι συνοδοί αστυνομικοί δεν θα διατίθενται σε υπηρεσία την επόμενη μέρα, ή θα χορηγείται Ημερήσια Ανάπαυση, ανάλογα με την περίπτωση.                         

Ελλειμματική η δύναμη των Τ.Α. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος της αστυνόμευσης των τοπικών γειτονιών.

                                                                                   Ο.Π.Κ.Ε.

Πλήρης απεμπλοκή των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. από ακίνητη φύλαξη στόχων και επιστροφή στους τομείς αρμοδιότητάς τους, με αποκλειστική απασχόλησή τους με τα καθήκοντα που απορρέουν από το Π.Δ. 12/2014.

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά, για αρκετή ώρα και σε πολύ καλό κλίμα. Ο κύριος Διοικητής μας ανέφερε ότι στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αρκετά από αυτά να επιλυθούν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών το αμέσως προσεχές χρονικό  διάστημα θα μεταφέρει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ζητήματα που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους της, ώστε να τύχουν επιτέλους οριστικής επίλυσης.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis