Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 31/10/2015

Το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καταγράφηκαν πολλά γεύματα με ενδιαφέρουσες συνθέσεις και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Ένα τέτοιο γεύμα έγινε στο… Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, ένα εκπληκτικό μοναστήρι το οποίο μάλιστα συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Ορους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτοδότη σε αυτό παρέστησαν απολαμβάνοντας φέτες από ξιφία, ψαροκεφτέδες, πίτες και τσίπουρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τέσσερις υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, οι Π. Καμμένος, Μ. Μπόλαρης, Δ. Βίτσας όπως επίσης και οι: Αχ. Καραμανλής, Κ. Καραμανλής ο νεότερος, Φωτεινή Αραμπατζή, ο διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Π. Ευθυμίου (από το Ιδρυμα Ωνάση).

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος, κάτι που θα ήθελε να κάνει.

«Και ενώ οι αρμόδιοι προσπαθούσαν να βρουν μια ημερομηνία, πετάχτηκε ο υπουργός Αμυνας και λέει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Αν πάτε στο Αγιον Ορος, θα δώσω εντολή σε ένα πολεμικό πλοίο να σας πάει στην αγιορείτικη κοινότητα…». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον κοίταξε κάπως παράξενα (η αλήθεια είναι ότι όλοι κοίταξαν παράξενα τον κ. Καμμένο), οπότε του λέει: «Ε, όχι και πολεμικό πλοίο, κύριε υπουργέ»».

politikologia1.blogspot.gr

http://espekm.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis