Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τέξας: Κατηγορούμενος που εκτέλεσε αστυνομικό εν ψυχρώ ζήτησε ο ίδιος για τον εαυτό του τη θανατική ποινή ως τιμωρία
22:44 | 30/10/2022

Ένας άνδρας καταδικασμένος για τη δολοφονία αστυνομικού ζήτησε από τους ενόρκους του Τέξας να του επιβάλουν τη θανατική ποινή.

Το δικαστήριο της κομητείας Χάρις συζήτησε για περίπου 35 λεπτά πριν αποφασίσει τη θανατική ποινή για τον Ρόμπερτ Σόλις, 50 ετών, αφού τον καταδίκασε στις 17 Οκτωβρίου για τη δολοφονία του Αναπληρωτή Σερίφη Σάντιπ Ντάλιγουαλ της κομητείας Χάρις.

Διαβάστε επίσης

Ο Σόλις, ο οποίος εκπροσωπούσε τον εαυτό του στη δίκη, ξεκίνησε την κατάθεσή του λέγοντας στους ενόρκους: «Εφόσον πιστεύετε ότι είμαι ένοχος για φόνο, πιστεύω ότι πρέπει να μου επιβληθεί η θανατική ποινή».

Σύμφωνα με στοιχεία της δίκης, ο Σόλις πυροβόλησε τον 42χρονο αστυνομικό πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 σε μια κατοικημένη αδιέξοδο 18 μίλια βορειοδυτικά του Χιούστον. Ο Dhaliwal επέστρεφε στο περιπολικό του όταν ο Solis τον πυροβόλησε από πίσω, αναφέρει το CBS.

"Ο κατηγορούμενος εκτέλεσε έναν ένστολο πυροβολώντας τον εν ψυχρώ μέσα στο φως της ημέρας. Αυτό τον κάνει τον χειρότερο από τους χειρότερους, γι' αυτό ζητήσαμε από τους ενόρκους να τον καταδικάσουν σε θάνατο", δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χάρις, Κιμ Ογκ σε δήλωση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis