Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 09/01/2022

Το Popcorn Time, το app/site που έγινε δημοφιλές ανάμεσα στο κοινό που αναζητούσε πειρατικές εκδόσεις ταινιών για να παρακολουθήσει με μια απλή διαδικασία έκλεισε.

Όπως φαίνεται, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία, ανεβάζοντας μια εικόνα που δείχνει την πλατφόρμα να πέφτει στις αναζητήσεις από το 2016 κι έπειτα και αναφέρει πως όλα τελείωσαν με ένα σχετικό εικονίδιο. Το project ξεκίνησε το 2014 και εγκαταλήφθηκε σχεδόν άμεσα από τους δημιουργούς του, ωστόσο αφού ήταν δημιουργημένο στην λογική ανοιχτού κώδικα συνεχίστηκε από άλλους developers και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση αυτή με το «τέλος» έχει εμφανιστεί και άλλες φορές στο παρελθόν και μένει πλέον να δούμε αν μιλάμε για κάτι οριστικό ή απλά για μία ακόμη αλλαγή σελίδας. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ομάδα πίσω από το Popcorn Time ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατφόρμας μέσω mail, χωρίς να αναφέρει αν η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από κάποια ενόχληση νομικής φύσεως.

Είναι γνωστό, δε, πως το Hollywood προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να βγάλει το Popcorn Time εκτός λειτουργίας, ωστόσο το γεγονός ότι το ίδιο το app δεν σερβίρει το περιεχόμενο, αλλά λειτουργεί ως βοηθός στην αναζήτηση υλικού που μοιράζεται με την τεχνική peer-to-peer, το έσωζε κάθε φορά.

 

www.gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis