Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
25112021ypourgosdra
12:18 | 10/06/2022

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» Απόστολου Αβδέλα και Κωνσταντίνου Χυτά ενημέρωσε για το τι ισχύει για την κτιριακή κατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και την ίδρυση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής.

Οι βουλευτές ζητούσαν από τον υπουργό να μάθουν τι πρόκειται να γίνει για το κτίριο του ΑΤ Σαπών και τη δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής, ένα σημαντικό αίτημα των τοπικών αστυνομικών. Μάλιστα για το Τμήμα Μεταγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης ακινήτου του ΥΠΑΑΤ. 

Συγκεκριμένα ο κος Θεοδωρικάκος για το ζήτημα των Σαπών ανέφερε: «[…] Επισημαίνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Σαπών στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο, το οποίο χρήζει εκτεταμένων επισκευών και ως εκ τούτου, κατόπιν πρόσφατης (από 16/05/2022) αυτοψίας κλιμακίου μηχανικών της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου (Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης), κρίθηκε απαραίτητη η επισκευή του. Στο πλαίσιο αυτό, θα δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες για την εκπόνηση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης προς ανακαίνιση του εν λόγω κτιρίου. Διευκρινίζεται δε ότι τα τελευταία χρόνια είχε προταθεί η παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Σαπών για τη στέγαση της προαναφερόμενης αστυνομικής Υπηρεσίας, η οποία ωστόσο δεν τελεσφόρησε».

Για το Τμήμα Μεταγωγών από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι νεότερο και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση στέγης. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε επί του θέματος «επίσης, ως προς το Τμήμα Μεταγωγών - Δικαστηρίων Κομοτηνής, του οποίου η έναρξη λειτουργίας εκκρεμεί, γνωρίζεται ότι -επί του παρόντος- βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία παραχώρησης ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εφόσον αυτή τελεσφορήσει, θα εκπονηθεί ανάλογη οικονομοτεχνική μελέτη διαμόρφωσής του για τον προοριζόμενο σκοπό».

Στη συνέχεια ο υπουργός μίλησε και για τα λειτουργικά οχήματα στην ΔΑ Ροδόπης λέγοντας πως «γνωρίζεται ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Ροδόπης διαθέτει -115- λειτουργικά οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, ενώ -41- εκ του συνόλου των οχημάτων της κατανεμήθηκαν σε αυτή κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2020 έως 20/05/2022. Ειδικότερα, το ΑΤ Σαπών διαθέτει -5- λειτουργικά οχήματα εκ των οποίων το -1- κατανεμήθηκε σε αυτό κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα». 

Πηγή:  xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis