Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:09 | 06/03/2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Ο χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κύριες και κύριοι, πολίτες της Αλεξανδρούπολης. Καλή σας ημέρα, καλή Κυριακή. Οι πρόσφατες πολύ σημαντικές εξελίξεις στην Ουκρανία δεν μου επιτρέπουν δυστυχώς να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας.

Ζούμε σε μία ταραγμένη εποχή. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλάζει δραματικά τα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου. Είναι μια άδικη, παράνομη, παράλογη πολεμική επέμβαση που δυστυχώς μας γυρίζει σε προηγούμενους αιώνες.

Ουδετερότητα απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει. Το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε δεν είναι επιλογή για τους Έλληνες. Ό,τι κάνουμε προκύπτει ως θέση αρχών και ως θέση που εκπροσωπεί το εθνικό μας συμφέρον. Αυτό και μόνο υπηρετούμε.

Γι’ αυτό, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ενάντια στην επιβολή ενός κράτους σε ένα άλλο με τη στρατιωτική ισχύ. Και γι’ αυτό δεν φοβόμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας. Πάντα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Δεν κρυβόμαστε.

Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από πολλούς άλλους ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτό άλλωστε το έχετε αποδείξει εσείς, οι εβρίτες, οι ακρίτες της πατρίδας μας που φυλάτε σύγχρονες Θερμοπύλες.

Το 2020 όλοι μαζί δώσαμε απάντηση στην ασύμμετρη απειλή με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι στα σύνορά μας. Ήταν ο Μάρτιος και ο Απρίλιος του 2020 όταν τα στελέχη μας, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ένστολοι πολίτες, οι αστυνομικοί μας ήταν εδώ, δίπλα σας. Υπερασπίστηκαν τα σύνορα και ταυτόχρονα απέδειξαν ότι ξέρουν να σώζουν και ανθρώπινες ζωές. Και αυτό συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Πρόσφατα Έλληνες αστυνομικοί έσωσαν μετανάστες στον Έβρο, κυρίως γυναίκες και παιδιά της γειτονικής χώρας που κινδύνευαν.

Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της, τις αξίες και την ηθική του ευρωπαϊκού πολιτισμού, υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο. Από αυτό το χρέος, την αυτονόητη υποχρέωση, από αυτό το καθήκον μας, δε θα κάνουμε ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες. Είμαστε πάντα έτοιμοι, αστυνομία, στρατός και ο Ελληνικός λαός, οι πολίτες με απόλυτη ενότητα.

Η Κυβέρνηση μας υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του Ελληνικού λαού. Διασφαλίζει με πράξεις την ασφάλεια της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Αναπτύσσει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Κυρίες και κύριοι, πολίτες τις Αλεξανδρούπολης. Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς που ζούμε η κοινωνία των πολιτών έχει ασφαλώς τον δικό της ξεχωριστό ρόλο να διαδραματίσει.

Η προσφορά στον συνάνθρωπο, ο εθελοντισμός είναι μέρος της λύσης για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Είναι μέρος της λύσης για να είναι πάντα η πατρίδας μας ασφαλής. Είναι η δική σας απάντηση, η απάντηση που δίνουν οι ενεργοί πολίτες, οι οποίοι έχουν τη γνώση και τη θέληση να κάνουν πάντοτε αυτό που πρέπει.

Η δράση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών είναι η απόδειξη ισχύος ενός αξιώματος που μοιάζει κλισέ, αλλά δεν είναι. Μαζί μπορούμε. Η δική σας δράση, η δράση των εθελοντών είναι παράδειγμα και οδηγός για το τι μπορούμε να πετύχουμε σε πολλά πεδία.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη βράβευση, αλλά τα βραβεία ανήκουν στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, στους πολίτες του Έβρου. Που κρατούν ψηλά τα ιδανικά της πατρίδας μας, κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.

Καλή συνέχεια στο έργο σας. Είμαστε πάντα δίπλα σας, ανυπομονώ για τη ώρα που θα βρεθούμε από κοντά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis