Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
20:47 | 11/10/2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα το απόγευμα στην ενημερωτική εκπομπή του Mega «Live news». Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στην υπόθεση της παιδεραστίας στα Σεπόλια χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τους ανθρώπους που τραυμάτισαν με τον χειρότερο τρόπο μια αθώα ψυχή, ένα 12χρονο κορίτσι.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Αποτροπιασμός και αγανάκτηση

Προτού μιλήσω ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αισθάνομαι την απόλυτη ανάγκη να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Είμαι γονιός, είμαι πατέρας 2 παιδιών και το πρώτο πράγμα που νιώθω είναι αποτροπιασμός και αγανάκτηση για αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας. Είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν περνάει από ανθρώπινο μυαλό και το οποίο σφραγίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τη ζωή ενός 12χρονου παιδιού.

Θα μάθουμε όλη την αλήθεια

Η Ελληνική Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο. Έχει κινηθεί με επαγγελματισμό, με αρτιότητα, με μυστικότητα γιατί έτσι πρέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, για να μπορεί να είναι αποτελεσματική στη δουλεία που κάνει. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πάει μέχρι το τέλος. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Όποιοι και όποιες εμπλέκονται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν την υπόθεση θα αποδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για αυτό. Άπλετο φως και η δικαιοσύνη στο τέλος θα μιλήσει. Αυτήν τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ έχει πέσει πάνω από αυτήν την υπόθεση. Τα εγκληματολογικά κάνουν μια ενδελεχή ερεύνα σε κινητά τηλεφώνα, σε λάπτοπ, σε οτιδήποτε έχει σχέση από τεχνική άποψη με αυτήν την υπόθεση. Θα ξετινάξουν τα πάντα να μην έχετε καμιά αμφιβολία για αυτό και θα βρουν τα πάντα και όταν θα υπάρξει αυτό θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Το εγγυώμαι προσωπικά και το εγγυούμαστε ως κυβέρνηση και ως Ελληνική Αστυνομία αυτό. Τα πάντα θα έρθουν στη δημοσιότητα, θα μάθουμε όλοι την αλήθεια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για οτιδήποτε διαφορετικό. Όπως έγινε και με τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε 15 μέρες η Αστυνομία οδήγησε τους πάντες στη δικαιοσύνη.

Μιλούν αυτοί που μείωσαν τις ποινές

Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα ούτε του συγκεκριμένου δράστη, ούτε οποιουδήποτε. Για αυτή την Κυβέρνηση και για την ηγεσία αυτού του Υπουργείου, ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Δεν διαφέρει κατά τίποτα η κομματική ταυτότητα. Αλλά θέλω να σας πω και κάτι. Έλεος σε αυτή τη Χώρα επιτέλους. Δεν μπορεί, μια τόσο τραγική και ξεκάθαρη απ’ ότι  φαίνεται ιστορία, να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και μάλιστα από αυτούς που στο παρελθόν ως Κυβέρνηση μείωσαν τις ποινές για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis