Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 28/02/2022

Σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι στάλθηκαν στο Κίεβο - Ποια είναι η αποστολή τους σύμφωνα με ην Daily Mail και τους Times

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας. Τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1032 Ουκρανοί πολίτες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko , στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον Ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο Υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis