Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 11/04/2022

Την 05 Απριλίου 2022 κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από στελέχη του Κ.Λ. Ρόδου/Γρ. Ασφαλείας – ΠΟΔΙΝ, τέσσερις (04) αλλοδαποί διαμένοντες σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά την διάρκεια προανάκρισης και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθη 53χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Λιβάνου, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους ανωτέρω Π.Ε.Π. ως το άτομο που τους παρέλαβε από κεντρικό σημείο στη Ρόδο και εξασφάλισε την διαμονή τους, σε συνεννόηση με τον διακινητή που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Ρόδο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα στελεχών Κ.Λ. Ρόδου/Γρ. Ασφαλείας – ΠΟΔΙΝ και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και Ε.Υ.Π. διερευνήθηκε η εμπλοκή τριών (03) επιπλέον ατόμων, ενός (01) 32χρόνου αλλοδαπού υπηκόου Αιγύπτου και δύο (02) 35χρόνων αλλοδαπών υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα πλαίσια αυτοφώρου. Ο ρόλος των ανωτέρω είναι να παραλαμβάνουν από παραλίες του νησιού με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, τους Π.Ε.Π., ώστε να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία εντός της πόλη της Ρόδου. Ο ένας εκ των δύο Σύριων φέρεται να αναλάμβανε τον συντονισμό της διακίνησης σε συνεργασία με τους διακινητές που διαμένουν στην Τουρκία. Παράλληλα μεριμνούσε για την εύρεση πλαστών – κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία παραδίδονταν στους Π.Ε.Π. με σκοπό την μετακίνηση τους στην ενδοχώρα ή απευθείας σε έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Εν συνεχεία διενεργήθηκαν τρεις νομότυπες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Μία (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους ενός (01) γραμμαρίου.

-Μία (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα πιθανόν κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους ενός (01) γραμμαρίου.

-Ένα (01) έμβασμα μεταφοράς χρηματικού ποσού.

-Ένας φορητός υπολογιστής.

-Πέντε (05) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Για τους ανωτέρω συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για :

-Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση, παραλαβή, μεταφορά, εξασφάλιση καταλύματος πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε συνέχεια επισταμένων ερευνών από Κ.Λ. Ρόδου/Γρ. Ασφαλείας – ΠΟΔΙΝ και με τη συνδρομή στελεχών της ΔΑΠΘΑΣ και Ε.Υ.Π. εντοπίστηκε και συνελήφθη 37χρόνος υπήκοος Συρίας, ο ρόλος του οποίου ήταν να προμηθεύεται πλαστά – κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα από εργαστήρια που βρίσκονται στην περιοχή των Αθηνών, να τα μεταφέρει στη Ρόδο ώστε να τα παραδώσει σε συνεργάτη του και εν συνεχεία στους Π.Ε.Π., με σκοπό την έξοδο τους από το νησί. Βάσει της διενεργηθείσας προανάκρισης και στα πλαίσια του αυτοφώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 21χρόνος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας. Ο 39χρόνος Σύριος συνεργάζεται με τον 35χρόνο Σύριο, ηγετικό στέλεχος της προαναφερθείσας Εγκληματικής Οργάνωσης, συντονίζοντας την επιλογή – αγορά των πλαστών – κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, με βάση τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των Π.Ε.Π. και την μεταφορά αυτών από την Αθήνα στη Ρόδο. Ο ανωτέρω 39χρόνος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο 2021 από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, για συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση διακίνησης μεταναστών.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΡΟΔΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis