Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομια
18:54 | 07/09/2022
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βοιωτίας:
 
Συνάδελφοι,
1. Όπως σας είναι γνωστό, οι τακτικές μεταθέσεις της Δ.Α. Βοιωτίας για το έτος 2022, που διενεργήθηκαν πρόσφατα αποτέλεσαν την θρυαλλίδα της σύγκρουσής μας με την ηγεσία της Δ.Α. Βοιωτίας. Με ανακοινώσεις τις οποίες δημοσιοποιήσαμε για κοινοποιήσαμε σε όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους την εν θέματι διαδικασία καταγγείλαμε, την αυθαίρετη συμπεριφορά και πρακτική της διοίκησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης που αναπόδραστα έπληξε τη νομιμότητα των επίμαχων μεταθέσεων.
 
2. Είναι γεγονός, κατανοητό από μέρους μας, μέχρι ενός σημείου ότι τα μέλη μας μεμονωμένα, συχνά δεν προσφεύγουν δικαστικά για την διεκδίκηση των δικαίων τους. Τούτο δε φοβούμενοι την ‘’στοχοποίηση’’ της ηγεσίας και της τοπικής διοίκησης απέναντί τους. Έτσι ενώ δεχθήκαμε τις καταγγελίες και τα παράπονα πολλών συναδέλφων για τη μεταχείρισή τους από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Βοιωτίας και την απόρριψη των αιτημάτων τους, εν τέλει για τους λόγους που προαναφέραμε, τέσσερις (4) μόλις άσκησαν αίτηση στο αρμόδιο διοικητικό Εφετείο, για την ακύρωση της άρνησης ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Πιθανόν για το γεγονός αυτό, η Διοίκηση της Δ.Α. Βοιωτίας να επιχαίρει. Περιποιεί όμως τιμή αλήθεια, αντί της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης όλων των συναδέλφων, η Διοίκηση να απολαμβάνει του φόβου και της ανασφάλειάς τους και να τους διοικεί με βάση τα στοιχεία-συναισθήματα αυτά;
 
3. Το κενό αυτό, έρχεται να καλύψει Ένωσή μας, όπως επιβάλλει η θεσμική της αποστολή και η αρχή της νομιμότητας. Βασικός καταστατικός σκοπός της Ενώσεώς μας η οποία λειτουργεί με βάση τις διατάξεις του άρθρου 30α του Ν 1264/1982, όπως αυτό ισχύει σήμερα, είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών μας. Η πραγματοποίηση του σκοπού αυτού, επιβάλλει το καταστατικό μας να πραγματοποιείται με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος. Με αναφορές στις προϊστάμενες διοικητικές ή άλλες αρχές, με καταγγελίες και ένδικα βοηθήματα στις δικαστικές αρχές κ.λ.π. Υπό την έννοια αυτή, συντρεχούσης περιστάσεως, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας και προκειμένου να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους θα συγκρουστούμε, εντός των επιβαλλομένων ορίων, αλλά χωρίς εκπτώσεις, για την αποκατάσταση της τρωθείσης νομιμότητας.
 
4. Συναφώς η Ένωσή μας προκειμένου να αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις και αναδείξει τις παρανομίες που εμφιλοχώρησαν κατά την διαδικασία των φετινών μεταθέσεων, ανέλαβε ήδη πρωτοβουλίες σε δικαστικό και διοικητικό επίπεδο.
 
5. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εκπρόσωπος της Ενώσεώς μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Βοιωτίας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους (διενεργηθεισών μεταθέσεων), με την από 23-07-2022 αίτησή του ζήτησε αντίγραφο του πρακτικού-Απόφασης του εν λόγω Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκαν οι επίμαχες μεταθέσεις.
 
6. Η Διοίκηση της Δ.Α. Βοιωτίας, δυστυχώς για άλλη μία φορά σε ένα απλό ζήτημα διαχείρισης αιτήματος χορήγησης δημοσίων εγγράφων, αντιγράφων πρακτικών μεταθέσεων σε αιρετό εκπρόσωπο των μελών που απορρίφθηκαν αιτήματα για μετάθεσή τους, εκδήλωσε την αυθαιρεσία της. Παραβλέποντας και παρακάμπτοντας την ιδιότητά του αιτούντος ως αιρετού, νόμιμου εκπροσώπου των μελών τους οποίους αφορούν οι εν λόγω μεταθέσεις, παραβλέποντας και παρακάμπτοντας την ιδιότητά του ως μέλος του Συμβουλίου που συμμετείχε στην κρίσιμη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίσθηκαν οι μεταθέσεις απέρριψε το αίτημα, με το πρόσχημα της έλλειψης εννόμου συμφέροντος, εύλογου ενδιαφέροντος και προσωπικής έννομης σχέσης με τα αιτούμενα στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω εκπρόσωπός μας με την από 18-07-2022 αναφορά του προς την Δ.Α. Βοιωτίας είχε καταγγείλει τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, επιφυλασσόμενος των νομίμων δικαιωμάτων του, ως εκπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Β. και μέλος του Συμβουλίου.
 
7. Είναι προφανές συνάδελφοι, ότι η άρνηση αυτή για την χορήγηση αντιγράφου του πρακτικού των επίμαχων μεταθέσεων στον εκπρόσωπό σας, που εσείς επιλέξατε για την προάσπιση των συμφερόντων σας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, όχι μόνο δεν βρίσκει έρεισμα στο άρθρο 5 του ΚΔΔιαδ, αφού ο εν λόγω (εκπρόσωπος), θεωρείται ex oficio-αυτοδίκαια εκ της ιδιότητός του, εξουσιοδοτημένος να λαμβάνει για λογαριασμό σας αντίγραφα των πρακτικών του Συμβουλίου Μεταθέσεων, στην κρίσιμη συνεδρίαση του οποίου άλλωστε συμμετείχε, αλλά και παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 23 παρ 1 του Συντάγματος, διάταξη κατά την οποία το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για την διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση συναφών μ’ αυτήν δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους. Συνεπώς η Διοίκησή μας ακόμη μία φορά προκαλεί, επιλέγοντας αυτή χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο, θίγοντας, θεμελιώδη και συνταγματικώς προστατευόμενα δικαιώματα.
 
8. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ένωσή μας. Για λόγους κυρίως ηθικούς, αλλά όχι μόνο ηθικούς, εφόσον πρόκειται να ελέγξουμε μία προς μία όλες τις αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου Μεταθέσεων σε αιτήματα μεταθέσεών σας ως προς τη νομιμότητά τους, η Ένωσή μας θα στηρίξει αίτηση ακυρώσεως της άρνησης της Δ.Α. Βοιωτίας να χορηγήσει τα αιτούμενα πρακτικά, ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας που είναι και το αρμόδιο δικαστήριο. Στην προσπάθειά μας αυτή θα συμπαρασταθεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας κ. Λάγος Γεώργιος, ο οποίος στο πλαίσιο της άρτιας μέχρι σήμερα συνεργασίας μας, πέραν της απαιτούμενης δικαστικής δαπάνης, δεν θα διεκδικήσει δικηγορική αμοιβή.
Η προστασία των συναδέλφων από την αυθαιρεσία και την αναβίωση πρακτικών, σκοτεινών εποχών που θεωρούσαμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, αποτελεί ύψιστο καθήκον για την Ένωσής μας.
 
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της νομιμότητας θα συνεχιστεί με κάθε τίμημα!
 
-ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ-
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis